Després dels incidents causats per la pluja de meteorits, hem aconseguit posar en marxa la nau anul•lant el sistema automàtic. Llavors, intercalant el desplegament màxim dels tallants amb l’ús manual de la vella clau de plata, hem pogut arribar al refugi en tan sols unes axw unitats temporals.
Dins el parador, el Primer Espai, com sempre, és ocupat per viatgers amb presses que carreguen bateries i ultra-tancs marxant en un fiiuu. Alguns no saben controlar els seus cadellets que xisclen amb força.
Trec el cap pel Tercer Espai, però hi veig tan sols un grup de joves transporters que juguen a cartes. Semblen tranquils, però com coneixem aquesta raça, ens quedem al Segon Espai, no sigui cas que en un moment es posin violents i ens toqui el rebre.
Recuperem forces per la vessant telepàtica del nostre xip cerebral. L’Osspil Jielu, el meu copilot, s’ha polit un llibre en dos fiiuu, cada dia absorbeix més ràpid, Jo he preferit escoltar música ancestral... descansem unes zyn unitats i, ja a punt, ens disposem a reprendre la nostra missió.
Viena intergalàctic? Assumpta fes-ne més són genials aquestes anades d'olla!
ResponEliminaJosep Lluís, has donat la medicació a l'Assumpta avui? Mira el blíster, va, que la pastilleta de dijous segur que encara és allà.
ResponEliminaELVIRA FR.- Elvira... Elvira... (el senyal amb la Terra avui és dèbil)... Elvira?... Sí? Vols dir que n'he de fer més així? I si la gent descobreix el meu autèntic orígen? :-)
ResponEliminaXEXU.- L’Osspil Jielu no pot llegir aquest comentari, està mirant una pel·li històrica, del segle XXII, per la MegaScrin... Ho sento :-))
A mi també em va això d'escoltar música encestral...
ResponElimina*Sànset*
Molt bona aquesta! :-DD
ResponEliminaM'han quedat alguns dubtes tècnics:
- Quants "fiiuu" són un "zyn"?
- Quants "zyn" són un "axw"?
- Quan dius que el teu copilot s'ha polit un "llibre", et refereixes a aquell objecte antic fet de paper que en alguns planetes encara utilitzen per llegir? ;-))
SÀNSET.- Oi que sí? :-) Després de la feinada que havíem tingut, la música ancestral va ser el que el meu estat nerviós general demanava :-)
ResponEliminaMcABEU.- Celebro que t'agradin les meves cròniques :-)
Ara bé, no entenc la primera pregunta. Vull dir que un gran matemàtic com tu -el teu nom vol dir "amo de la ciència numèrica"- hauria de saber que les fiiuu, les zyn i les axw són unitats temporals variables segons un sigui a la nau, a l'estació, a un parador-refugi, o a l'espai mateix... la pregunta era una broma, oi? ;-) perquè, de fet, he vist que les havies ordenat perfectament de menor a major -ordre que és sempre inalterable, clar, sinó no vegis quin embolic- la qual cosa vol dir que ja estàs familiaritzat amb elles.
Però la segona pregunta m'ha deixat sorpresa... Els llibres de paper són objectes antics al teu planeta? Aquí tan sols fa tres mows que existeixen! abans eren comestibles, ens els menjàvem, clar. Llavors, el gran mestre Jordi 3.914 va pensar que si els fèiem en paper, els podríem re-utilitzar tantes vegades com volguéssim... No sé si m'explico bé :-)
És clar que sé que aquestes unitats temporals siderals són variables, fins i tot els nens saben que qualsevol unitat temporal és directament proporcional a l'alçada i inversament proporcional a l'amplada del lloc on ens hem teletransportat, amb la meva pregunta em referia a l'aproximació relativista XYZ'W que ens permet comparar les unitats espai-temporals en segons quines circumstàncies i que no dubto que saps aplicar perfectament. :-DD
ResponEliminaEn canvi en això altre que em comentes, si que vaig perdut: llibre? paper? llegir?... però no us seria més fàcil que us introduïssin directament la informació als xips de memòria?. Fa anys que ho fem així al Planeta Numèric i, encara que fa una mica de mal quan passes del primer GigaByte, és sens dubte molt més ràpid. :-DDD
Ei, el meu comentari no surt. res que deia que venia d'un planet molt llunyà i que tot just estic acabant de sortir de l'estasi i que no tinc el cervell per comentar coses tant complicades.
ResponEliminaOh, McABEU, vos sou un autèntic Magister! El vostre llenguatge expert així m’ho fa entendre... Quina il•lusió que un Magister visiti el meu petit croni-blog!
ResponEliminaLa vostra cultura és infinitament més avançada que la nostra. Nosaltres no ens teletransportem (de fet, jo creia que això no era possible més que a les històries que expliquen els avis als néts!) nosaltres viatgem en naus, com tothom (menys els Magisters, ja ho veig... bé, ho crec, vull dir)
D’altre banda, segur que ja sabeu que nosaltres, els catalovienencs bicèfals, tenim un dels dos cervells per els nostres sentiments i sensacions (per això som tan sensibles, perquè un cervell sencer és per això) i l’altre cervell pot ser o bé numèric o bé de les arts. El meu és de les arts (suposo que la meva elecció per la música arcaica ja us va inclinar a pensar-ho, oh, Magister McABEU). Això no vol dir que no sàpiga res de numèric. Sé addicionar, sostreure, pluriaddicionar i repartir. I ja està. Però sé apreciar la bellesa d’un poema (fins i tot en puc escriure) o d’un quadre (se’m dóna bé dibuixar i pintar), la meva veu sap entonar les més belles cançons arcaiques i les renovades...
Tot això és per dir-vos que aquesta frase vostra: “fins i tot els nens saben que qualsevol unitat temporal és directament proporcional a l'alçada i inversament proporcional a l'amplada del lloc on ens hem teletransportat, amb la meva pregunta em referia a l'aproximació relativista XYZ'W que ens permet comparar les unitats espai-temporals en segons quines circumstàncies i que no dubto que saps aplicar perfectament” m’obliga a admetre que no, que no sé aplicar l’aproximació relativista XYZ’W... tot i que un nen petit de la meva raça, amb cervell numèric ho sabria fer perfectament, clar, tal com vos dieu ;-)
Ara bé, on sí que m’estimo més la meva cultura és en el tema dels llibres. A nosaltres ens introdueixen als xips només informació objectiva (on és la Plaça Prim, quins ingredients s’utilitzen per fer un batut de regolemics, quanta roba es necessita per una capa termo-reguladora...) però les històries, els contes, els relats... els llegim!! I en gaudim molt! El nostre cervell sensitiu passa molts bons fiiuus llegint i ens agrada el tacte del paper, fins i tot la seva olor... Imagini’s que ja li dic que fins no fa massa ens els menjàvem els llibres, tan sols tres mows (els meus avis segur que n’havien menjat un munt!) i des de que el gran mestre Jordi 3.914 va pensar en el plaer de la seva reutilització tothom va sempre amb un llibre al damunt. Pensi que abans menjar un llibre també era molt agradable... a cada pàgina menjada assabories una part de la història... però després et quedaves sense... ara, hi ha llibres que els he llegit fins tres vegades!!
Bé, Magister McABEU, ja no el distrec més... i ja sap, passi sempre que vulgui... ;-)))
MIREIA.- Uaaaaaau!! Vos sí que deveu tenir un munt d'històries per compartir, MIREIA... Ja ens explicareu quan desperteu per quines rutes heu passat i quines aventures heu viscut :-))
ResponEliminaBonìssims els comentaris Assumpta boníssims! juaas.....fiu!
ResponEliminaEn una cosa si que ens assemblem: M'encanten els batuts de regolemics! :-DDD
ResponEliminaELVIRA FR.- Hehehe en MAC és un crack!! i a mi, si em segueixen la corrent podríem estar així dies perquè m'ho passo pipa!! ;-))
ResponEliminaMcABEU.- Magister! Quan volgueu, ja sabeu que els millors regolemics es cultiven a les nostres estacions! :-)) Seria un autèntic plaer convidar-vos a un plus-batut fresquíssim :-))
Que et va caure un meteorit al cap :)))
ResponEliminaAIGUA.- Hahahaha suposo que ho sembla amb aquest escrit!! ;-)))
ResponElimina