EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

diumenge, 22 de gener del 2012

Tos


I jo que pensava que aquest hivern me'n lliuraria... doncs no!

14 comentaris:

  1. Trobo MOLT curiós que la primera accepció de "tos" vulgui dir NUCA!!! És a dir, clatell!! He anat ràpid al DIEC a mirar-ho... m'ha semblat estrany!

    Per cert, ha dit vostè tos? Aviam, sigui trenta-tres? Es tracta de tos productiva? De quin color és l'esput? Ha tingut vostè febre o calfreds?

    (deformació professional...! =P )

    Bona nit!!!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb tu, YÁIZA, m'he quedat parada... tothom sap que la primera accepció hauria de ser la de l'expulsió violenta i sorollosa de l'aire... que raru, no?

    Ostres, tu!! Una visita mèdica a domicili!! :-))

    Doncs miri, Doctora YÁIZA, fa unes setmanes (un mes, més o menys) vaig estar refredada... però em vaig curar... ja està... no va ser pas un refredat molt greu, al contrari (que jo normalment agafo uns refredats bèsties, bèsties) i ara, de cop, començo a tenir tos.

    No estic tota l'estona tossint, puc passar una hora o més sense tossir i, de cop, m'agafa una tos incontrolable, que em comencen a plorar els ulls, i gairebé com si em vinguessin arcades (disculpeu, eh? però això és una consulta mèdica i s'ha d'explicar tot). Quan passa l'atac, doncs ja bé.

    Suposo que em deu haver anat una mica de mucositat als bronquis... Això és bronquitis? No sé...

    Què faig? Jo em prenc té calentó amb mel... i ja està :-)

    No tinc febre en absolut :-)

    Bona nit, Doctora!! ;-))

    ResponElimina
  3. Uf! que pesada és la tos... jo per sort no en tinc gaire sovint.

    ResponElimina
  4. Jo cada hivern, CARME, però normalment ve després d'un refredat de campionat (d'aquells que la gent anomena "grip" sense ser-ho, perquè creuen que si diuen que s'han encostipat no queda tan bé hehehehe). Fa uns anys, quan ja duia tres mesos tossint (jo és que -YÁIZA, no miris hehe- sóc molt reticent a anar al metge) en Josep Lluís em va obligar a anar al metge :-).. em van fer radiografies i tot... però no era res greu, es veu que tinc tendència a que la mucositat em tiri en cap a les vies respiratòries... però és que jo no estava refredada, que ja m'havia curat!!

    A veure què dura... :-)

    ResponElimina
  5. Apa doncs, a prendre pastilles per la tos, a veure si se't passa. Però no les confonguis per aquelles que et dóna el Josep Lluís quan et dóna per fer relats de ciència ficció, eh?

    ResponElimina
  6. carai, la tos és molt molesta. Ànims!!

    ResponElimina
  7. Bon migdia tothom! :-))

    Estic contenta perquè no he hagut de sortir a mitja Missa per un atac de tos amb amenaça d'ofec fulminant (com m'ha passat un parell de vegades a la meva -ja llarga- vida)
    ;-))


    XEXU.- A veure... quines són? Les càpsules vermelles o aquelles blanques que es poden partir per la meitat... o les blavetes petites... o...? :-DD


    McABEU.- De moment sí, gràcies... Vaig tossint, però "amb normalitat", res escandalós :-))


    RITS.- Gràcies guapa! ;-))
    És un pal la tos... sobre tot quan agafa així, a lo bèstia... a veure si va marxant ;-))

    ResponElimina
  8. la tos en si es bona, es justament això, es per treure la porqueria de dins el cos.

    ResponElimina
  9. Ai, PONS... serà bona, però tinc ganes que marxi ja ;-))

    ResponElimina
  10. Ai Assumpta... jo ja porto dos refredats... i sumant! Ànims!

    ResponElimina
  11. Ai, PORQUET, ens hem de cuidar!! Ànims també per a tu! ;-))

    ResponElimina
  12. Em sona que en aquests casos et fan fer una tanda d'antibiòtic... perquè el pacient calli!!! Hahaha! Això em van fer a mi l'últim cop que vaig tenir unes setmanes de tos, tosseta tonta, però amb mocs... Bah, aviam si se't passa i pots evitar anar a veure als "matasanos"!

    ResponElimina
  13. YÁIZETA, tinc mal de cap de tant tossir... de fet, avui plegaré aviat... Tinc la gran sort que -al menys fins avui- per la nit no em ve tos i puc descansar, però durant el dia... ufff

    Antibiòtic? :-) Hehehe em fa gràcia perquè jo sóc la "pacient-atípica", a mi no m'agrada que em receptin medicaments. Així que més val que em receptin alguna cosa que em vagi bé ;-) (Tinc hora per dilluns que ve. Em queden cinc dies "tossuts" hehe) :-P

    ResponElimina