EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dimecres, 7 de març del 2012

Si de cop i volta desaparec...


Serà que s’ha mort l’ordinador. Aquest vespre feia un soroll estrany... Li he donat uns quants mastegots i com si res... després d'uns quants cops més ha passat a fer el soroll habitual.

13 comentaris:

  1. Ai que es fa vellet... són com nosaltres, en fer-nos grans anem més lents, tenim mals estranys... no te'l van deixar com una patena fa poc? Espero que la Minnie estigui en bones condicions...

    ResponElimina
  2. L'estiu passat li van fer una revisió perquè ja anava una mica lent, pobre... però em sembla que va ser tan ben feta com la teva revisió mèdica del carnet de conduir (per una quarta part del preu, això sí hehehe) però això del soroll aquest es nota que no és normal.
    La Minnie està com una reina, molt joveneta... però allí no tinc el correu ben configurat, hauria de mirar d'arreglar-ho... i ostres, les 13.000 fotografies que tinc guardades al disc dur d'aquest!! Les perdria totes??

    ResponElimina
  3. Sempre et quedarà el Micky, no? (es deia així el vostre netbook, no?). Almenys per fer un post explicant que l'ordinador gran ha mort... I segur que a la biblioteca municipal de Reus hi ha ordinadors amb internet! =P

    Bé. Llarga vida per l'ordinador de l'Assumpta.

    PD: una altra conseqüència és que duplicaries les lectures del mes.

    ResponElimina
  4. Ostres! Espero que no desapareguis i que no perdis les 13.000 fotos!

    Que fràgil que és tot en aquest món!

    Ei! que segur que encara durarà... va sí, ordinador de l'Assumpta fes el faor de portar-te bé!

    ResponElimina
  5. No n'entenc gaire de reparació d'ordinadors però segons el que dius (i sense estudiar detingudament la foto que ens poses ;-D) m'atreveixo a fer-te un diagnòstic.
    Si l'ordinador fa soroll pot ser principalment per dues causes. O un dels ventiladors o el disc dur, si com dius el soroll ha començat de cop quan feia estona que hi treballaves jo diria que ha de ser cosa del ventilador, si fos així la cosa no és tan greu però et recomano que no continuïs donant mastegots que et pots carregar alguna cosa més important.
    En canvi, si el soroll prové del disc dur la cosa és més preocupant i hauries de començar a pensar en copiar els arxius que no vols perdre en algun altre suport extern (llapis de memòria, DVD, etc).

    ResponElimina
  6. YÁIZA, Hehehe el meu Minnie :-) Sí, això faria que no desaparegués d'aquest món de forma total, però la veritat és que ho dificultaria una mica. La Minnie és petitona i no sap fer tantes coses ;-))
    Llarga vida al meu PC!
    Això sí!! Llegiria mooooolt més!! :-DD


    CARME, En Josep Lluís sempre m'ho diu, que això de guardar les fotos a l'ordinador no l'acaba de convèncer i que fa molt de temps que no veu cap foto en paper... aisss!! potser té raó! :-DD
    Crec que l'ordinador ha escoltat la teva recomanació, doncs avui s'està portant bé ;-))


    MAC, Hahahaha millor que no estudiis detalladament la foto! El pobre no va quedar massa afavorit :-DD
    Et confessaré un secret: No sé com es guarden els arxius als DVD's o CD's... no ho he fet mai. En llapis de memòria sí, però és que la meva germana diu que en CD no és tan fàcil com abans amb els disquettes, que posaves, guardaves i ja està. Diu que s'ha de fer servir un programa o no sé què. Jo vull posar el CD, dir "guarda-ho aquí", clicar i que es guardi :-))
    Val, espero que sigui el ventilador... És que aquest ordinador es passa moltes hores al dia engegat, fins i tot quan jo estic fent altres coses, ell va... Té 4 anys i mig, però segur que ha fet més feina que si en tingués 10...
    Bé, en realitat, el sacsejava una mica. Fa anys el tractava amb molta dolcesa, però darrerament he començat a sacsejar-lo... És que penso que si és el ventilador, que frega algun lloc, o el que sigui, doncs així es posarà bé (no?) :-))
    És que quan li faig, al final para. Si no li faig, doncs he d'apagar... ehem... :-))

    ResponElimina
  7. Per experiència pròpia sé que en aquests temes és molt millor prevenir que no encomanar-se a la bona sort per això al meu comentari he intentat donar-te una solució a un possible problema.
    Però és evident que l'ordinador és teu, només tu saps si el que hi guardes val prou la pena per fer-ne una còpia de seguretat o no fer-la i ets tu qui ha de decidir si sacsejar-lo o colpejar-lo és el més adient (si fos el meu PC ja et dic jo que no t'ho deixaria fer ;-D)

    ResponElimina
  8. MAC, però si estic totalment d'acord amb tu! ;-)
    A mi tampoc m'agrada (gens, de veritat) tractar les coses a cops (ostres, em sento bastant "bèstia") però és que en aquests moments el meu pressupost per reparació d'ordinador és de "zero" euros i no sé fer còpies de seguretat.
    Jo creia -ja sé que sona bastant "analfabet", però és la veritat- que es posava el CD al lloc i es guardava com abans amb un disquette i la meva germana em va dir que s'havia de fer servir un programa que es diu Nero (i jo no entenc perquè, la veritat).
    La primera vegada que va fer sorolls estranys, va ser en engegar-lo i fa molt de temps, em vaig espantar un munt i el vaig apagar ràpidament. No sabia què fer (d'això fa anys, ja, era bastant nou).
    En mirar de tornar a engegar-lo, feia soroll els primers segons, però després parava i tot quedava en un remor suau, com crec que fan tots. Com funcionava perfectament, m'hi vaig acostumar fins que l'estiu passat ja veia que potser no anava tan ràpid i el vaig portar a revisar...
    Doncs quan me'l van tornar feia EXACTAMENT el mateix. Soroll al principi i després parava i funcionava bé.
    Però ja fa un mes o així, de cop, va començar a fer un altre soroll diferent quan duia un temps engegat i llavors sí que, ho reconec, el vaig agafar i el vaig moure una mica, com si el volgués inclinar cap a un cantó i després tornar-lo a posar dret... després cap a l'altre cantó... fins que va parar el soroll.
    Ahir tornem-hi... i ahir sí que ja ho vaig fer amb una mica més de força... T'asseguro que el que menys vull és carregar-me'l, però no puc fer altre cosa, perquè no el puc portar a arreglar.
    En fi... ara va. El que passi demà ja ho veurem :-)

    ResponElimina
  9. Esperem que no sigui tan greu la cosa com perquè et volatilitzis de sobte. Patapamximpum, i l'Assumpta que no posteja. Nooo!

    ResponElimina
  10. Què seria sense el recurs d'alta tecnologia que s'explica a totes les escoles d'enginyeria informàtica i telecomunicacions.... les clatellades a l'ordinador!

    ResponElimina
  11. però com que segur que tens un backup actualitzat en una unitat de disc extern no tens per que preocupar-te de res...

    ResponElimina
  12. Voto per la idea del problema al ventilador!

    Com a primera cura d'urgència, si el teu ordinador és dels clàssics "de torre", passa urgentment l'aspiradora per la reixeta de ventilació.
    Seguidament... fes-t'ho mirar per algú que hi entengui!

    ResponElimina
  13. FERRAN, Ho trobaria a faltar això de postejar, eh? Però bé, avui no ha fet sorolls estranys, menys mal!! A veure si va aguantant, pobret :-))


    PORQUET... Hehehe "alta tecnologia" ;-)) Sí, crec que s'explica a segon de carrera :-DD


    PONS, Ostres, et prometo que no sé pas què és això de "backup"... és important? ;-)
    Això sí, ja et puc dir que de Disc dur extern no en tinc :-(


    JO RAI!... Sí, jo també ho crec. A més que sé que en MAC hi entén una mica i segur que el seu consell era bo :-) Ara bé, el problema és que no tinc ni un cèntim per portar-lo a arreglar, així que, si movent-lo, s'atura el soroll, hauré de seguir amb aquest procediment :-)

    ResponElimina