EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dissabte, 2 de febrer del 2013

Oeeeeeee oeeeeeee oeeeeeeeee



14 comentaris:

  1. Calma, calma, Assumpta. No s'ha de fer llenya de l'arbre caigut. No els van bé les coses, però mostrem el respecte que a ells els falta sovint. Ja sé que no dius res i que només mostres fotos de l'Alhambra, però...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És bonica, oi? ;-))

      Què dius d'un arbre caigut?... Sí... segur que aquí a Reus, amb aquest Mestral que fa algun haurà caigut... :-P

      Elimina
  2. qui va jugar amb el Granada ahir? estic una mica peix darrerament.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha dissimula, dissimula, que si no sabessis de què va no hauries fet precisament aquesta pregunta :-DDD

      Elimina
  3. Granaaadaaaaa.... tierra soñada por miiiiii
    mi cantar se vuelve gitano cuando es para tiiiiii...

    Així dius que han caigut arbres a causa del vent? Quina llàstima pels arbres!!!

    Quina meravella l'Alambra...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, no sé si han caigut arbres... espero que no... branques segur que sí... però... bé, cantes molt bé CARME, aquesta cançó et queda molt ben entonada ;-))
      I sí, una veritable obra d'art, fantàstica!! ;-))

      Elimina
  4. I jo peix, millor dit, més peix que na rits!! :(
    El teu petitó arbre bé, oi?
    L'Alambra sencera i al seu lloc?
    Només em resta per dir...que estàs CONTENTA!!

    Bon diumenge...aferradetes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A tu t'ho explicaré bé :-))

      1.- La RITS no va gens peix... per la pregunta que ha fet es demostra que sap el que jo volia dir, però és molt trapella i dissimula ;-))
      2.- El meu arbre és un valent!!! Moltes gràcies per pensar en ell, guapa!! :-))
      3.- L'Alhambra espero que estigui sencera i sense cap problema ;-))

      Resulta que dissabte al vespre el Real Madrid (que és el màxim "enemic" del Barça) jugava a Granada... i, com va guanyar el Granada, doncs jo vaig posar dues fotos de l'Alhambra per demostrar que estava contenta pel resultat... A més, el gol del Granada se'l va fer en pròpia meta el Cristiano Ronaldo.

      El Cristiano Ronaldo és un jugador del R. Madrid, que va de guaperes i tal, amb un quilo de gomina, celles depilades, i xorradetes d'aquestes. Els merengues ("merengue" és el nom amb el qual es coneix als del Real Madrid) diuen que és el millor jugador del món, però només ho diuen ells, clar... la resta de la humanitat s'adona -i així ho reconeixen els premis que rep- que el millor jugador del món és Leo Messi.

      Leo Messi és un jugador argentí, que va venir a Barcelona d'adolescent i s'ha fet com a futbolista a "La Masia" (que és com la escola de futbol del Barça) així, encara que no sigui català de naixement, el considerem també "un noi de casa". És baixet, tímid... Just l'antítesi de Cristiano Ronaldo.

      Un partit de futbol son onze jugadors per part d'un equip contra onze per part d'un altre. Aquests onze són: un porter i 10 "jugadors de camp".

      Un camp de futbol és una extensió de gespa de forma rectangular i en els dos extrems (a lo llarg) hi ha dues porteries

      Esquema d'un camp de futbol

      Damunt del camp es col•loquen els 22 jugadors. El jugador que fa de "porter" es situa davant la "porteria".

      Dels 11 jugadors de cada equip, els 10 jugadors de camp només poden tocar la pilota amb els peus (amb botes, clar) (Els "saques" de banda ja els veurem en lliçons més avançades).
      El porter de cada equip pot tocar la pilota amb els peus i amb les mans (porten guants)

      Elimina
    2. Llavors, abans de començar es situen els 22 jugadors damunt del terreny de joc (el rectangle de gespa), onze a una meitat del camp i onze a l'altre, i els porters, davant d'una porteria cada un així :-)

      Al mig del terreny hi ha una pilota

      L'àrbitre (que és un senyor que mira que juguin seguint el reglament correctament i que durant tot el partit està corrent per allí al mig) fa sonar el seu xiulet i el partit comença... Els jugadors, xutant la pilota amb el peu o amb el cap, han de mirar d'anar passant-la fins arribar davant de la porteria, xutar (amb el peu o amb el cap... mai amb les mans o braços) i ficar la pilota DINS la porteria davant la qual hi ha el "porter" de l'equip contrari.

      La funció del PORTER és intentar que la pilota NO ENTRI!!... I ell sí que la pot agafar amb les mans.

      Així doncs, els jugadors de l'equip A es van passant la pilota, xutant... avançant fins apropar-se a la porteria davant la qual hi ha el porter de l'equip B... han d'intentar ficar la pilota dins la porteria... i el porter ha d'intentar evitar-ho.

      Mentre els jugadors de l'equip A van avançant cap a la porteria... els jugadors de l'equip "B" han d'intentar prendre'ls la pilota (sempre amb els peus) perquè no hi arribin. Llavors seran els jugadors de l'equip B els que començaran a córrer cap a l'altre cantó, intentant arribar a la porteria davant la qual hi ha el porter de l'equip A, per veure si poden intentar ficar la pilota dins aquella porteria.

      Cada vegada que la pilota entra és un gol. Això és un gol .

      Guanya l'equip que ha fet més gols ;-))

      Ara bé... TATXIIIIIIIIIN!!!... Què passa si quan els jugadors de l'equip A vant corrent i xutant la pilota, s'apropen a la porteria on hi ha el porter de l'equip B... i la pilota toca o rebota en un JUGADOR DE L'EQUIP B i la pilota entra dins la seva pròpia porteria?... O sigui, que el jugador B ha fet un gol al seu propi porter!! pot ser això? Doncs sí. se'n diu "auto-gol" o "gol en pròpia meta" o "gol en pròpia porteria".

      Normalment quan a un jugador li passa això és molt mala sort perquè enlloc de poder AJUDAR al seu porter a allunyar la pilota, el que ha fet és ficar-la ell mateix dins. I és mala sort perquè, el gol es compta per l'equip contrari, clar... Si la pilota ha entrat dins la porteria davant la qual hi ha el porter de l'equip "B", és gol de l'equip "A" (encara que qui li hagi ficat, hagi estat, per un rebot, o un error, un jugador de l'equip B)

      Doncs, el més graciós del partit Granada - Real Madrid va ser que ... va acabar Granada-1 Real Madrid-0... i el gol del GRANADA el va fer el Cristiano Ronaldo en pròpia meta!! :-DDDD

      O sigui, que el jugador que els merengues diuen que és el millor jugador del món (quan, en realitat, el millor és Messi), dissabte és va fer un gol a sí mateix!! Va marcar CONTRA el seu propi porter!! hehehe

      *************************

      No tinc ni idea de si tot això s'entén :-:-P

      Elimina
    3. Ara amb tot això que m'has expicat, puc veure un partit?? ;)

      Encara que no t'ho creguis sempre he dit que sóc del Barça, fins i tot vaig veure partits quan hi havia AQUEST HOME d'entrenador i es parlava del Dream Team...però no m'agrada el futbol!! ;)

      Això que 10 jugadors corrin darrera una pilota i un esperi davant una porta, no ho trobo gens interessant, jejje.

      Bessets!!

      Elimina
    4. Efectivament! ;-))
      Amb això ja pots veure un partit i poder-lo seguir "més o menys" ;-))

      Falten lliçons importantíssimes com són:
      - Les targetes-
      - El penalti
      - El corner.
      - El llançament de banda.

      Per cert, quan escrivia tot aquell "rotllo" jo també pensava que això de 10 corrent contra 1 que espera davant la porteria no té massa gràcia... però és qüestió de veure el domini de la jugada, els dribblings, les passades... tot: És Art ;-))

      Elimina
    5. Vaja, com un Miró o un Dalí o ...!! :)

      Elimina
  5. t'he caçat a la primera! Visca Granada! i com vaig sentir dir ahir a esports3 el Mou real cada vegada s'assembla més al del Crackovia !

    ResponElimina
    Respostes
    1. ELFRI, hahaha tu ets mooooolt futbolera ;-))) Visca Granada!!!
      Ja porten vuit derrotes... un parell més i hauran aconseguit "LA DÉCIMA" :-DDDDD

      Elimina