EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dimecres, 29 de maig del 2013

El meu ordinador està molt greu...

Pateix apagaments sobtats, fa molt de soroll (bé, això ho fa des de fa sis o set anys -que són els que té-, entremig va passar una revisió i, quan me'l van tornar feia el mateix soroll), va lent com... com... com jo mateixa a rentar els plats.


Espero que no mori encara... L'enyoraria molt.

Tinc un veí informàtic al qual confiem els dos ordinadors de la Parròquia i els tracta molt bé... Crec que aviat l'hauré d'avisar d'urgències...

15 comentaris:

  1. No voldria desanimar-te però quan comencen així és que tenen mala peça al teler...

    Jo tinc un portàtil que em va durar 8 anyets... i el pobre ja va fer prou!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja m'ho penso, ja... El pobre ha pencat el que està escrit i més... Però sap greu quan veus que està a les últimes.
      De totes formes, confio en el meu veí... hehe... a la que torni a passar un episodi com aquest matí (que pensava que ja no el podria engegar mai més) confiaré en les seves bones arts i a veure si li allarga la vida una mica més...
      Sinó faré un VERKAMI d'aquells per aconseguir dinerons per un de nou... :-DD

      Elimina
  2. Fes-li uns carinyets, sol anar bé!!

    El meu va mooooooooooolt lent i el del treball ja ni t'ho explico. Però a mi em sembla que és perquè cada vegada som més pes per a la xarxa, hi ha dies que va de conya i altres que els cargols van més ràpids.

    Ànims i que no sigui greu!!
    Aferradetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe ho provaré ;-)

      De fet, la lentitud no és el que més em molesta (ja sé -per experiència pròpia- que quan ets vellet vas més poc a poc) el que m'espanta és això que fa d'apagar-se tot sol, sobtadament... i, després, costa d'engegar... i, a mig engegar... pum, es torna a apagar sol... Aquest matí hi ha hagut un moment que ja ho veia tot perdut.

      Però no... al final s'ha engegat... és més maco! ;-))

      Elimina
    2. El pc del treball m'ha fet el mateix avui, això es diu solidaritat!! :(

      Elimina
  3. Respostes
    1. "Vale"... Mmmmm.... la la la la la lala la la la la laaa la la la la la la laaaa la la la la la don't worry, be happy.... laaaa la la la....:-DD

      Elimina
  4. Lo teu profail també és lo meu ;)
    Fa iuiu veure com l'electrònica decideix per ella mateixa.
    ÀNims!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, maca :-)) Estem a les seves mans... ells manen! :-P

      Elimina
  5. Realment no són gaire bona senyal aquests apagaments sobtats. Espero que el teu veí informàtic hi pugui fer alguna cosa,

    ResponElimina
  6. Has provat a buidar-li la paperera?

    ResponElimina
  7. Si s'apaga de cop i li costa engegar podria ser degut a que s'escalfa molt. El soroll pot ser degut al ventilador.
    Agafen molta pols, s'obturen les entrades d'aire i es bloqueja i s'atura, amb el problema afegit que pots perdre informació i/o fer malbé el disc.

    Pots fer una prova. Quan el tinguis engegat, que estigui en alt. Que circuli l'aire per sota. Tot i que, segurament té altres coses, aquest podria ser un dels motius de les caigudes sobtades: la temperatura del processador.
    Pensa que, fins i tot, es comercialitzen unes bases per portàtil que porten incorporades ventiladors (un de gran, dos més petits) i que, fins i tot, es fan d'alumini per dissipar l'escalfor.

    Ja ens ho diràs...

    ResponElimina
  8. Ja li dónes les pastilles? Ja li poses una manteta? A l'edat que té se l'ha de cuidar molt i molt, i no fer-lo fer massa el burro. Cuida'l, encara ha de donar molt de si.

    ResponElimina
  9. Jo sóc del mateix parer que en Barbollaire. Els símptomes són clarament de sobreescalfament.
    Segons quin model tinguis pots provar de passar directament l'aspiradora per la reixeta o reixetes de ventilació, però vaja, un tècnic ho té més fàcil per a desmuntar les reixetes i netejar els ventiladors directament.
    Si et serveix d'alguna cosa, el meu ordinador deu tenir més de deu anys i espero que me'n duri deu més.

    ResponElimina
  10. SOU TOTS MAQUÍSSIMS!!! ;-))

    Llegeixo els vostres comentaris que em fan sentir bé, perquè m'expliqueu possibles solucions i, pel que dieu, sí que sembla que pot ser que és brut per dins... El meu carrer és una carretera i la meva casa un niu de pols... és bastant "desmoralitzant" treure la pols aquí perquè al cap de cinc minuts passes el dit i n'hi torna a haver... per tant és segur que, a través de les reixetes n'ha d'entrar.

    De totes formes, pels vostres comentaris, dedueixo que es pot arreglar fàcilment :-) Ara jo el NECESSITO un parell de dies (feu força perquè aguanti) que he d'acabar la revista parroquial de maig... i, després, ja el podria portar al meu veí que per un preu mòdic me'l desmuntaria i netejaria per dins, a veure si em dura tant com a JO RAI! ;-) De fet, quan el vaig comprar era un MOLT BON ordinador... de fa set anys en avui, la meva situació econòmica ha canviat bastant i fa set anys vaig gastar bastant perquè fos un ordinador de "primera", pensant també en que després també s'amortitzaria amb l'ús que li donaria... però bé, com a mínim deu anys sí que vull que em duri en? ;-)

    Trobo interessantíssim això que diu en BARBOLLAIRE de poder col·locar l'ordinador de forma que hi circuli més l'aire. També li preguntaré al meu veí (és la seva feina i deu estar al dia de tot això). El meu ordinador no és portàtil (a més tinc un petit netbook, per casos de màxima emergència, però amb el que no em veuria pas capaç de fer la revista ni gairebé res del que faig) però potser també hi podria haver alguna base que permetés una millor refrigeració.

    MAC.- Confio en aquest noi. És el pare d'un dels meus nens de catequesi i jo no tenia ni idea que era informàtic fins que un dia el nen m'ho va dir... i jo pensava que era que "li agradava això dels ordinadors"... però no, no... que és tècnic, que és la seva feina ;-) i ens ha arreglat ja els ordinadors de la parròquia un parell de vegades i ho fa molt bé :-)

    XEXU.- No, no una manteta nooooo home, que el que em diuen és que té massa calor... ;-) Ai, sí, espero poder tenir-lo molts anys encara amb mi, pobrissó... Amb ell he creat tots els meus blogs!! ;-)

    JOTAPÉ.- Doncs no ho havia pensat, però ara mateix ho faré ;-))

    Rebeu tots abraçades múltiples!!! ;-))

    ResponElimina