EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

divendres, 14 de juny del 2013

Saber y ganar


Hi ha un programa de televisió que, sempre que puc, miro... És un concurs diari que fa un munt d'anys que està en antena (els premis que donen són tan raquítics que, clar, ja els hi va bé per pressupost), es tracta de Saber y Ganar.

Una de les proves que hi ha en el programa es diu "La parte por el todo" i és de les meves preferides. Amb un trosset de foto minúscula has de descobrir un monument, amb una frase un llibre, amb uns acords una peça musical.

Dimecres passat, la imatge que van ensenyar era aquesta que he posat. Ahir -que jo no ho vaig veure- un concursant la va encertar, es tracta d'un quadre de Hopper "La oficina de nit", de 1940. Veieu la màquina a la part inferior esquerra del quadre?


Doncs bé, he de reconèixer que abans de tenir blog no havia sentit a parlar en ma vida de Hopper i que vaig saber alguna cosa d'ell a través de la catosfera: L'avatar de la Kweilan, la barra lateral de l'Elfri, algunes imatges de Relats Conjunts... I, sí, m'agrada quan puc dir que aprenc coses aquí ;-))

13 comentaris:

  1. És veritat que s'apren coses aquí. Del teu, per exemple, hem apres a estimar Charles Dickens encara més. Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, maca!! :-)) La quantitat de descobriments sobre personatges interessants, trames, obres clàssiques... que hem descobert al teu blog! ,-))

      Doncs jo també em vaig aficionar a Dickens a través d'un post, fa anys... :-)))

      Elimina
  2. I tant que s'aprenen coses als blogs, un bon grapat!! :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. I de molts temes!! I es fomenta la lectura!... i es practica el català! ;-)

      Elimina
  3. Ui, jo sóc un negat per la pintura, realment no ha despertat mai el meu interès i em sonen vagament els autors que em van ensenyar a l'escola, així que em sembla que on més art he après és aquí, gràcies a Relats Conjunts he descobert un munt de pintors que desconeixia, i quadres que no havia vist mai.

    Pel que fa al programa, a casa sempre l'han mirat, quan vivia encara a a ca la mama el mirava els migdies, i això vol dir quan anava a l'institut, perquè quan era a la facultat sempre dinava allà, imagina si en fa d'anys que el fan! Però el Jordi Hurtado està igual, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dia vaig llegir a un lloc (en broma, clar) que deien quelcom tipus que el Jordi Hurtado era mort i que, per això, no canviava mai... Que tenien moltes imatges seves i les anaven posant i els textos es doblaven i tal... em vaig fer un bon fart de riure (no perquè el pobre home fos mort, eh? sinó per la ocurrència:

      http://www.elmundo.es/elmundo/2009/04/07/television/1239105615.html

      Com era en XeXu de l'Insti? :-)))

      Elimina
  4. ostres Assumpta m'agrada el concurs! fa moolts anys que dura ....Hopper! m'agrada moolt ja ho saps! jo estic sempre aprenent! gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre aprenem coses, sempre... ja veus, si no fos per la KWEI i per tu, no sabria res de Hopper ;-))

      Un bon programa!! I els concursants solen ser gent molt maca, senzilla i humil, malgrat tenir uns cervells privilegiats, oi que sí?

      Elimina
  5. El concurs el veia fa anys, ara amb el meu horari de feina no puc.

    També vaig descobrir en Hopper per aquí i molts més, te'n recordes d'en Pawel Kuczynski que tu em vares dir que no era una noia?? :)

    Els teus blogs són racons on si poden aprendre moltes coses molts interessants, perquè no et canses mai de buscar i oferir-nos curiositats.

    Booooona nit!!
    Bessets



    ResponElimina
    Respostes
    1. Aaaaaaaaaaaai siiiiii en Pawel Kuczynski!! ;-))

      Em feia una mica de por dir-t'ho perquè no sabia si t'ho prendries malament i diguessis "mira aquesta setciències" :-)) però precisament ho vaig buscar perquè NO el coneixia... i m'agradava tot el que posaves d'ell... Sempre ho faig, quan quelcom m'agrada, ho trobo interessant, ho busco ;-))

      A tots, a tots els blogs s'aprèn ;-))

      Elimina
    2. Doncs no t'ha de fer res i menys por!!
      A mi em va arribar per correu i ho hauria d'haver comprovat abans.
      Va ser una sort que tu si ho fessis, així vaig poder conèixer més la seva obra!! :)

      Elimina