EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

diumenge, 23 de febrer del 2014

Un cas ben misteriós...

Aquest matí estava imprimint uns petits projectes en feltre que vaig trobar en una pàgina holandesa, una preciositat.

Com ja vaig explicar als comentaris d'aquest post, tinc la tinta gastada i no surt en els colors en que hauria de sortir però com els cartutxos són caríssims, jo segueixo imprimint quedi com quedi -ja fa temps que tot sembla "lila" hehe- i després afegeixo notes a mà al costat ("colors vermell i groc", "dos verds diferents", etc.) la impressió em serveix per tenir una idea de la forma, la mida, i ja em va bé.

Doncs justament avui la tinta ha dit prou... Ni lila ni res. A mitja pàgina ha començat a sortir tot com "a franges" (una línia impresa, un tros en blanc, una altre línia impresa) i al final de la fulla ja no ha imprès res.

Però jo sóc tossuda... tossudíssima... Acabo de treure els cartutxos, els he fet unes bones sacsejades, he punxat amb la punta d'un llapis tots els punts que m'han semblat punxables, els he tornat a posar i... hehehe... imprimeix!! De nou tot té un aire lilós i una mica ratlladet, però pel que jo ho vull és suficient! Veurem què aguanta! ;-)

12 comentaris:

  1. completament d'acord, sovint els cartutxos fan figa abans d'hora. Altra cosa és si cal imprimir-ho tot. Et cal imprimir els projectes? Si, ja ho sé, a mi tb em va molt millor imprès, xò només imprimeixo aquells que necessito per la classe. Quan estic a casa, m'ho miro des de la pantalla.

    Potser és que quan he d'imprimir, han de ser coses que no poden quedar de lila, doncs son per entregar o així. I per tant, no puc aprofitar les tintes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, segur que a vegades imprimeixo més del que necessito :-) Ara bé, quan ho faig és per a mi, per tenir-ho jo: el paper damunt la taula, al costadet d'on estic fent la manualitat per poder-me guiar perfectament i és que jo no vaig a cap classe... Tu sí? què bé!! M'encantaria a vegades anar a cursets de cosetes concretes per aprendre a fer tal o qual, però, de moment, miro d'aprendre amb els vídeos d'internet :-)

      Per cert, ara sí que crec que el cartutxo s'ha mort definitivament, pobre (encara li vaig treure alguns folis hehe)

      Elimina
  2. No hi ha tan misteri perquè és un fet cert que quan la impressora ens diu que la tinta s'ha acabat ens enganya perquè dins el cartutx encara en queda una mica, com tu mateixa has comprovat amb aquest mètode que el que suposo que fa és deixar entrar aire dins el cartutx i així deixar que la tinta "caigui" més fàcilment (espero que no tingui pèrdues ara). Això ho fan perquè a més d'escriure, la tinta també té la funció de "refrigerant" i evita que el capçal d'impressió es cremi per intentar imprimir sense tinta. No sé quina impressora tens, si és de les que porten el capçal d'impressió a cada cartutx el problema és relatiu perquè et carregaries el cartutx que de totes maneres s'ha de llençar quan s'esgota, en canvi, si el capçal d'impressió és dins la impressora et pots carregar la impressora fent-la imprimir sense tinta.
    Un altre fet cert és que els cartutxos de tinta són molt cars per això jo fa temps que només n'utilitzo de compatibles, que tenen un preu força inferior als de marca original i, a mi almenys, em funcionen igual de bé. No sé si això pot ser una opció per a tu, vull dir comprar un cartutx compatible de tinta negra (més econòmic que el de color), desactivar l'opció de color en la impressora i imprimir només en escala de grisos. Pel que expliques, la teva impressora si que ho permet això; la que jo tenia abans (una EPSON) quan s'acabava un dels cartutxos no et deixava imprimir res encara que els altres estiguessin plens de tinta fins dalt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. MAC, fill meu, entens de tot... Ets com una mena de Leonardo Da Vinci que sabia fer de tot :-DDDD

      La meva impressora no és EPSON (ja em vaig preocupar jo de que no ho fos... ho dic perquè fa uns anys ma germana en tenia una també d'EPSON i li feia el mateix, acabat un cartutxo, es negava a imprimir... absurd i indignant!). És una HP d'aquestes deskjet, concretament la F380... la meva té uns 8 anys i em sembla que no era pas "le dernier cri" hehe... Mira-la ella.

      Si s'acaba la tinta negra, em permet imprimir el que vulgui, seleccionant-ho i posant-ho en blau fosc, per exemple...

      Per què s'hauria de cremar el capçal d'impressió per imprimir sense tinta? (pobre de mi, no entenc res) si no hi ha tinta, doncs no imprimeix, però que no cremi res, eh? ;-))

      Dissabte passat, pel matí, en Josep LLuís va anar a dues botigues a preguntar els preus de cartutxos nous. (El de tinta negra ja fa temps que es va acabar i el de color ara sí que ja està també ben mort) i em vaig escandalitzar dels preus. Evidentment, no els vàrem poder comprar (ara no em puc tornar a imprimir el teu joc del text desordenat, veus?)
      - A una botiga el que feien era REOMPLIR-LOS (o sigui agafar els vells i posar-los tinta de nou a dins... mmmm... trampa?) Tot i així demanaven uns 30 Eur. per tots dos!!! 30 Eur!!...
      - A una altre botiga en tenien uns de no sé quina duració espectacular però encara valien més uns 37 Eur en total.

      Fa unes setmanes a una altre botiga li havien demanat 43 Eur per uns cartutxos totalment oficials, nous, sense cap trampa ni cartró. 43 Eur!!... La gent és boja!!

      Jo no sé si ja perdo el cap o què però posaria les mans al foc que recordo perfectament haver comprat un cartutx de tinta negra per uns 6 Eur... un cartutx normalet, "oficial"... potser eren de menys capacitat? No sé... ja no sé res però parlo de fa un parell d'anys o sigui que tan petit no seria si ha durat això :-(

      En fi... accepto donatius-pro-nous-cartutxos-impressora. :-((

      Elimina
    2. Per algun problema que no entenc, no accepta l'enllaç que t'he posat de la impressora. A veure si aquest es pot veure :-)

      Elimina
    3. I, com deia aquell, el que no sé m'ho invento. ;-DDD

      Veus això de la EPSON no ho vaig saber fins que ja l'havia comprat. La que tenia abans era, com la teva, de les que porten dos cartutxos i quan es va espatllar vaig canviar-la per una EPSON de 4 per evitar això que expliques que quan s'acabés un color hagués de llençar la tinta que encara quedava dels altres. Això si que va ser així, però havia de tenir sempre un cartutx de reserva de cada per evitar aquest altre problema de que la senyora impressora es negava a imprimir en negre perquè no tenia tinta groga. Com dius absurd i indignant.

      Quan vaig parlar de "cremar" no em referia a que s'encendria tot, eh!. Simplement és que al treballar en "sec" la calor que provoquen els contactes elèctrics i que serveix perquè la tinta flueixi no es pot dissipar (justament perquè no hi ha tinta) i això malmet (o pot malmetre) aquests mateixos contactes elèctrics del capçal d'impressió.

      Estic completament d'acord, és vergonyós el preu que cobren per les tintes de les impressores. Se n'aprofiten massa. No és cap "trampa" això que et van proposar de reomplir els cartutxos, o potser sí que ho és, però vull dir que hi ha moltes botigues de consumibles que ho fan. No hi vull posar la mà al foc perquè evidentment no puc garantir que ho facin bé i que tot et funcioni però si que és un procediment "normal". Pel que fa al preu, per això et vaig dir de comprar només el de negre, si pels dos t'han demanat uns 30 €, segurament el de color en costarà 20 i el negre 10

      Elimina
    4. Benvolgut i admirat MAC,
      A veure, quants anys fa que em coneixes? ;-)
      De veritat... medita una mica... tu que penses, que a mi el que em sap greu és no poder imprimir en escala de grisos o en colors?

      No coneixes les meves col·leccions de fils de tots colors, de llapis, de retoladors, de tot el que hi hagi! ;-)

      El cartutx que jo enyoro és el de COLOR :-DDDD

      Elimina
  3. això si és reciclar! de totes maneres fes cas a l'expert el gran MCAbeu que t'adverteix sobre el capçal i tal....

    ResponElimina
    Respostes
    1. En MAC sap de tot (clar que em sembla que el LLIBRE l'ajuda, eh?... Com té les respostes a tots els enigmes i endevinalles de l'univers...) ;-))

      Elimina
  4. Ja està bé que espremis el cartutx, és cert que sempre en queda una mica, i així com acabem traient la tapa al pot de maionesa perquè quan ja no surt més a dins encara en queda, amb els cartutxos passa igual. Però dic bajanades, és clar, en Mac t'ho explica perfectament!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe els meus pots de maionesa són de vidre... dedueixo que els teus són de plàstic :-DDD

      Però ja està... ja s'ha acabat del tot... Crec que atracaré La Caixa: Has vist els preus dels cartutxos que he posat en la resposta a en MAC?... és de plorar...

      Elimina