EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dijous, 6 de març del 2014

Per prescripció facultativa

Avui, a tres quarts i cinc de vuit tenia hora al metge. Hi he anat i... M'ha prohibit ordinador després de sopar!!

El curiós del cas és que aquest metge no és ni psicòleg, ni psiquiatra, ni neuròleg... És reumatòleg!! Té una manera de fer molt natural, molt amistosa, cordial i, a més de preocupar-se estrictament de la seva especialitat mèdica, busca que qualsevol cosa que hi pugui influir també funcioni com cal. Ell diu que per l'artritis és necessari dormir i descansar molt bé. Que anar a dormir tard no lliga amb l'anterior i que, si vas a dormir tard perquè ets a l'ordinador encara molt pitjor. L'ordinador manté el cervell en estat d'activitat, ben despert i això, per la nit, pot provocar alteracions en la son.

Si, a més, la "pacient" ja té antecedents "noctàmbuls" per naturalesa, doncs pitjor que pitjor.

Així que... crec que miraré de fer-li cas. Estic acostumada al dolor, son molts anys amb artritis i, quan el mal no és molt fort, gairebé ja ni me'n sento. Però aquesta darrera tongada ha estat molt bèstia i he passat tres mesos que no els desitjo a ningú, trobant-me en algun moment al carrer i haver d'arribar a casa -a tan sols cinc o deu minuts a pas normal- amb un dolor tan fort que em venien ganes de plorar i pregant, per poder fer un pas darrera l'altre.

Bé doncs... Amics... Fins demà!!

24 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies, maco!! ;-) Però que apagui l'ordinador no vol dir que vagi a dormir, eh? tinc permís per quedar-me llevada llegint, cosint... el que no puc és estar davant el PC (snif)

      Elimina
  2. Respostes
    1. Hola!! Els meus dies s'han escurçat... o allargat... o deformat... Veurem com acaba aquest experiment ;-))

      Elimina
  3. Bé, ja m'anava a queixar perquè un metge ens robava l'Assumpta noctàmbula, però com que veig que ho has passat molt malament, com els companys de dalt et desitjo bon descans, i que la situació millori. Una abraçada fluixeta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veurem què passa, XEXU... Malgrat apagar l'ordinador aviadet em segueixo quedant clapada durant el dia... Crec que he aconseguit canviar totalment el meu fus horari (que diu en MAC) ;-))

      Elimina
  4. Espero que hagis pogut descansar bé. :-)
    Jo, que sóc d'horaris diürns, no puc estar més d'acord amb aquest metge. Descansar bé és molt important i, ja n'hem parlat tu i jo més d'una vegada, hi havia temporades que semblava que visquessis en un altre fus horari. Sóc conscient que et costarà adaptar-te als nous horaris però espero que a poc a poc ho aconsegueixis, com t'ha dit el metge, la teva salut ho agrairà. I els blogs també es poden fer i comentar amb llum de sol, t'ho asseguro. :-)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. No saps com admiro la teva capacitat d'organització, t'ho ben asseguro. Un moment per a cada cosa i cada cosa té el seu moment. Dóna temps per a tot: per treballar, per googlejar, per llegir, per menjar, per dormir...

      Sí, sí, això de l'altre fus horari és ben bé cert... L'altre dia vaig anar a dormir prop de les cinc, ben desperta perquè durant el dia m'havia estat clapant constantment. No sé pas si ho arreglarem això... I si canvieu els horaris tots els demés? ;-))

      Elimina
    2. No vulguis que tot es posi a lloc d'un dia per l'altre. És normal que, acostumada com estàs a anar a dormir de matinada, els primers dies estigui tot "descontrolat" però hauries d'intentar perseverar sabent que és pel teu bé. Acabo de llegir el teu comentari d'ahir a la nit a can Xexu on sembla que ja donis per impossible poder deixar de bloguejar de nits. No et rendeixis tan aviat, aplica la teva "tossuderia" que sempre et fa intentar aconseguir el que vols, a aconseguir millorar la teva salut... segur que te'n sortiràs!! :-)

      Elimina
    3. Ei! Tens raó, MAC!! No puc perdre la fama de tossuda! Seria terrible :-DDD

      D'acord... et faré cas... però pensa que, amb tot aquest descontrol, encara no he pogut llegir el capítol del llibre del Blog Silenciós!! Això sí, vaig llegir al principi, on deia que en Josep Pla era nascut el 8 de març... i ho vaig llegir justament el 8 de març!! ;-DD (El 8 de març també és l'aniversari del meu pare!) ;-)

      M'esperes uns dies, oi?... GUANYARÉ!!! ;-)))

      Elimina
    4. Sí i Sí. :-DDD

      Sí que t'espero el que convingui per comentar el llibre d'en Josep Pla. Ja saps que el blog silenciós s'adapta al ritme que calgui. :-)) Jo ja he acabat el llibre i, ara que ho tinc fresc, he preparat els posts dels relats que em toquen a mi per tant els puc publicar quan sigui. Tu ves llegint i a mesura que acabis les narracions les anem comentant, sense problema. I no pateixis que jo no em quedaré sense llegir, avui mateix (ara a les quatre) tinc previst d'anar a la biblioteca a buscar els dos llibres de Ruiz Zafón que m'heu recomanat en Xexu i tu al Libres i punt! i que penso llegir seguits en l'ordre que em vas dir tu. :-))

      I sí, és clar que guanyaràs!!! :-)))

      Elimina
    5. Això de "Sí i Sí" sempre queda maquíssim ;-)))

      D'acord, ja estic més tranquil·la si veig que tu has fet la feina, la tens ja a punt i no et faig anar malament ;-))
      D'altre banda, m'encanta que llegeixis els llibres d'en Zafón per aquest ordre... Et dic breument la meva teoria ;-) MARINA va ser escrit abans que "la sombra del viento" i és que, fa anys, Zafón era un escriptor de literatura juvenil i, en aquest àmbit escrivia les seves obres. Després, quan va fer el pas cap a la literatura per adults, jo crec que es va inspirar totalment en els que ja tenia escrits en el gènere juvenil, hi va afegir coses i ja està (per això en XEXU i jo a vegades diem que en Zafón només té UNA IDEA i a partir d'aquesta idea va fent llibres hehehe)
      La diferència està en que a mi MARINA em va agradar molt i a ell gens.

      Tots dos vàrem llegir primer L'ombra del vent i després Marina... En llegir Marina, jo hi trobava tot de trets similars, l'ambient, l'atmosfera (acostumat a que a Barcelona plou molt i és una ciutat boirosa hehehe) i m'agradava, perquè era com llegir "l'original", la font d'on havia sortit clarament la inspiració de "L'ombra"... però a en XEXU no li va fer cap gràcia.

      Per mi, Marina és el millor llibre de Carlos Ruiz Zafón i La sombra del Viento, el segon millor... a partir d'allí pega una davallada decebedora... per què? doncs perquè tal com jo penso que Marina inspira l'Ombra, també penso que altres llibres de l'autor (que també he llegit, i també "després" de l'ombra) com son "El príncipe de la Niebla", "El palacio de medianoche" i "Llums de setembre" (me'ls va treure tots ma germana de la biblio i els he posat en la llengua en que me'ls va portar. Ah! Marina també el vaig llegir en català) van inspirant la resta de la seva obra... i el resultat és patètic... Tot és ple de cementiris, misteris, coses que no resulten creïbles... un desastre.

      He dit que seria breu? hehehe... ja paro, ja paro...

      Ara vaig a posar un post al blog d'Artesania (potser també en parli al gran... a veure com ho faig) amb unes polseres que fa temps que faig però que fins ara no m'havia posat a fer-les-hi fotos (fer-les-hi??) :-P

      Elimina
    6. Bé, ja tinc el dos llibres a casa. No sé si ha estat casualitat o és que a les biblioteques va així, però els llegiré igual que tu:"Marina" en català i "La sombra del viento" en castellà, (no ha estat una tria premeditada, eren les úniques versions disponibles). :-DD
      Aquesta nit mateix, començo amb "Marina" i d'aquí uns dies et dic (us dic) que em sembla i si estic més d'acord amb tu o amb Xexu. :-)

      PS: A mi em sona millor "fer-los-hi" ;-)

      Elimina
  5. Assumpta, cuida't molt. Descansa i fes cas al metge!!
    un petonet!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho intentaré, però em sembla que costarà...
      Tant fàcil que seria que la resta del món s'adaptés als meus horaris! ;-)))

      Elimina
  6. Ostres!! Us anava a respondre i ja és hora d'apagar!!... Sí és súper aviat!!...
    En fi, demà serà un altre dia...
    Bona nit, macos i maques ;-)

    ResponElimina
  7. Pel que llegeixo ja has de ser al llit o a punt d'anar-hi
    Cal fer cas als metges ... encara que no ens agradi ;)

    Que descansis molt bé!!
    Nanit, preciosa :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, LLUNETA!! Al dia següent de fer bondat, divendres, em vaig adormir un munt d'hores després de dinar i no vaig poder anar a classe d'anglès. Crec que hauré de demanar que posin les classes a les quatre de la matinada ;-)))

      Elimina
  8. Assumpta, fes bondat que et trobaràs millor. Cuida't

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies maca! vull confiar en que funcioni de veritat perquè costa això d'apagar l'ordinador a les 10 del vespre :-))

      Elimina
  9. Noia em sap molt greu.. desitjo de tot cor que et milloris i no pateixis tants dolors. molts petons i ànims!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, maca!! ;-)
      Els teus desitjos van molt bé, perquè tant dissabte, com ahir, com avui, em sento bastant millor!!
      Petons!!!

      Elimina