EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dimecres, 13 de juliol del 2011

La meva germaneta...

La meva benvolguda germana m'acaba de dir per telèfon, en resposta a una pregunta meva, que, en el que va d'any, porta llegits trenta-tres llibres... Trenta-tres!! I això que ella treballa! I en jornada partida, que té un horari terrible (el que té l’empresa privada) i un sou de vergonya (el que deia, l’empresa privada)...

Quan llegeix? A l’autobús? Mentre dina? Per la nit abans d’anar a fer nones? Però si els caps de setmana està enganxada al feisbuc!! (tot i que ella ho nega i diu que "tampoc és tant")... Trenta-tres!!

Però no és mentida, no, els llegeix la tia, no sé com ho fa.
Fa temps, durant dos anys seguits, va superar els cent llibres... Increïble, però cert.

14 comentaris:

  1. MIREIA.- He de dir que, per aquells temps, ma germana treballava a una Gestoria i era la darrera que havia entrat, així que li tocava anar a fer totes les gestions, o sigui que passava hores i hores de cues a Hisenda, a la Seguretat Social, a l'INEM, etc.
    Ella sempre duia un llibre al damunt, arribava al lloc, agafava número i s'asseia a llegir... i ja et dic, llibres d'entre 200 i 300 pàgines li duraven un dia i mig o dos, llibres més llargs una mica més... però era bestial. No conec ningú que tingui uns registres així.
    Però actualment, que treballa a un altre lloc, amb un horari de 9 a 2 i de 4:30 a 19:30, més o menys (amb petites variacions, segons l'època de l'any) que surt de casa cap a les 8 del matí i molts dies torna a quarts de 9 del vespre, no sé pas com ho fa.
    Però bé, em fa gràcia :-)

    ResponElimina
  2. Maleïda Mercè! Ara m'acaba de desmoralitzar. Bé, jo en porto 30, aquesta nit acabaré el trentè (atenta Assumpta!!), ja em guanya de tres. Però ja et dic jo que és impossible per mi llegir 100 llibres en un any, és que ni que siguin Tintins o Astèrix! Bé, així potser sí, però llibres estàndard segur que no, perquè alguns de 200-300 pàgines hi ha, però també n'hi ha de 652 i molt pesats!

    Bé, si em quedo sense feina, sense amics i sense internet (esgarrifança), però tinc diners il·limitats per comprar llibres i fer trajectes en metro, em comprometo a llegir 100 llibres en un any, potser algun més, va, ara em faig el valent.

    ResponElimina
  3. La teva germaneta és la meva cunyadeta i ja la conec, ja. :)

    ResponElimina
  4. XEXU.- Sincerament, crec que aquest any tu has llegit alguns llibres més gruixuts que ella... per tant, podeu portar un número similar de pàgines!! :-DD
    Homeeeeee sense feina, sense amics... però sense Internet!! això seria tan depriment que no tindries ni ganes de llegir ;-)
    Pensem en que serem molt rics i que podrem comprar tots els llibres que vulguem i que jo ni hauré de posar la rentadora ni rentar dos plats ni tota aquesta feina esgotadora que faig... i podré llegir "molt més" :-)
    Ai, XeXu!! mira si estic atenta al teu proper llibre que... llegeix el comentari que li acabo de posar al blog de la Rits :-))


    JOSEP LLUÍS.- Oi que és ben bé com ho explico? ;-)
    I què dir de la seva dèria per les biblioteques!! Buscar, demanar, controlar els llibres en préstec, els terminis de devolució, tornar, canviar, anar carregada amb bosses plenes de llibres... i fer que tu també vagis més carregat encara!! hehe... :-))
    Però és la nostra Merceneta, i no la canviem hehe

    ResponElimina
  5. Encara no he acabat, tens temps d'acabar-lo tu primer.

    La nova cançó de Coldplay no és un plagi! Seria massa evident, el ritme tothom el pot escoltar. Jo penso que han fet servir un 'jingle' de la cançó 'El ritmo de la noche' de manera permesa, com fan tants altres artistes avui en dia (o no has sentit que la Jennifer Lopez posa la Lambada a la seva cançó i ningú se li tira al coll?). El que passa és que 'Viva la Vida' sí que era un plagi. El ritme era copiat d'una cançó poc coneguda del guitarrista Joe Satriani, i els van enxampar. Ara no els deixaran passar una, i els critiquen això de la nova cançó quan ara tots ho fan, i et puc dir més exemples si vols. És injust.

    ResponElimina
  6. Però si dius que potser l'acabaràs aquesta nit... jo ho tinc difícil per acabar-lo avui... em falten 68 pàgines... crec que ho deixaré per demà :-)

    Ah, sí, vaig llegir alguna cosa del Viva la Vida... quelcom de plagi, sí...

    D'altre banda, què lleig això de fer cançons amb en "jingle" (?) d'una altra... quina falta d'imaginació. No m'agrada.

    Ostres, crec que tu vas fer un post amb aquesta cançó (el Viva la vida), amb la lletra, explicant el sentit que tenia per a tu, oi? :-) crec que al teu blog va ser al primer lloc on la vaig sentir... Deu fer prop de tres anys!! sí, sí, ho recordo...
    Ara aniré a buscar a veure si el trobo :-)

    ResponElimina
  7. Probablement sigui així com dius, però el sentit que tenia la cançó per mi no és el que se suposa que té a la realitat.

    Això d'agafar fragments (generalment de música només) d'altres cançons s'ha fet sempre, de tant en tant en sortia alguna així, però ara es fa molt.

    T'ho dic aquí perquè no t'emportis un disgust, el llibre no l'he trobat gran cosa... però ja ho veuràs.

    ResponElimina
  8. Ja he trobat el post i... bé, era com recordava però el que no recordava era altres coses... es veu que abans de sentir-la al teu blog ja l'havia sentit primer a un altre lloc... llàstima!! el teu post és de desembre de 2008.

    No, no m'emportaré cap disgust, de veritat, jo també el trobo fluixet!! Sí, sí... Imagino que la proposta perquè el primer llibre de Miss Marple que llegissis fos aquest no deuria ser pas meva (espero!) doncs n'hi ha de molt millors, més "complerts". El que passa és que d'aquest també he vist la pel·lícula (que està força bé) i... però no, no... ja t'ho posaré al blog, hi trobo a faltar moltes coses, gairebé sembla un "esquema" de llibre :-))

    ResponElimina
  9. Ja ho he trobat... No el vaig recomanar jo, tot i que, en veure el títol, vaig recordar la pel·lícula i em vaig sumar a la proposta, però no era la meva opció per Miss Marple, no... N'hi ha de molt millors... ai, quina llàstima!!... Tot i que mira, has llegit el millor (Roger Ackroyd) i un dels més fluixets (tot i que la idea no és dolenta, però... crec que es queda curt) probablement si d'aquí un temps t'animes amb un tercer t'agradi més :-)

    ResponElimina
  10. Em queden quatre pàgines Assumpta. Ara em posaré amb la ressenya. El final està bé, millor dir-ho aquí que allà. Està molt ben pensat, el crim i tot plegat, però és una llàstima que passi tot en 20 pàgines i que les altres 218 no serveixin per a res. La Marple no surt gens. Només surt per descobrir tot el pastís, però no s'explica res de com ho ha anat aconseguint, queda pobre.

    Ja li picarem la cresta a l'Elur per haver-lo recomanant. Però de totes maneres es deixa llegir, he? En tres dies ha estat.

    ResponElimina
  11. Espero a que facis la ressenya, doncs... i, pel que em dius aquí, em sembla que estic totalment d'acord amb tu... Una bona idea però que al principi queda com "poc elaborada" i, evidentment, Miss Marple només surt al final... no és pas així en altres llibres, que moltes vegades passa al seu poblet o a llocs on ella és des del començament.

    Si jo l'acabo demà també hauré tardat tres dies... em vaig "despertar" massa tard... És que em vaig adonar que faries la ressenya i que jo no recordava massa com anava i vaig dir-me "ep!! que no podré comentar bé!" ;-)

    Però la idea és bona, eh? això sí :-)

    Ara estava entretinguda buscant vídeos a YouTube amb trossets de la sèrie de TV, de la BBC, del capítol d'aquest llibre :-)

    ResponElimina
  12. Bah, jo ja vaig pel quarantè.... si dona!!!! Ni t'ho creguis! En dec portar 10 a tot estirar! Jo sóc d'un ritme molt més lent però ja m'està bé. Com ja t'he dit altres cops ni compto els llibres que duc llegits (apuntats sí, per al post de final d'any). Prefereixo anar fent i anar llegint.

    Ara, ta germana... no li hauries de fer un control antidòping?

    ResponElimina
  13. Hehehe PORQUET!! Noooooo que ella és com els jugadors del Barça!! neta de tota sospita de dopatge! ;-)
    Eeeei, i em fa molta il·lusió que estiguis apuntant tots els llibres per fer el post de final d'any!! :-)
    I, clar que tens raó, la lectura és un plaer, no una competició... però a vegades, picar-nos una mica amb nosaltres mateixos ens anima :-))

    ResponElimina