EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

divendres, 20 de desembre del 2013

La botiga

11 comentaris:

  1. Aquest és el nom de la botiga, o és que te n'alegres molt?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssim comentari hehehe perquè amb els noms que tenen aquestes botigues ja podria ser, ja! :-DD

      En aquest cas és que me n'alegro molt!! Iupiiiiiiiii ;-)

      M'he comprat dos "telars" Kumihimo (rodó i quadrat) perfectes, magnífics (total és com gomaespuma) per 0,75 cada un. A una botiga de manualitats valen més de 6 Eur!! (Robatoriiiiiii)

      Mira, els tenen com a "baratos" i ja veus els preus, en aquesta altre ja veus, 5 Eur... i, ja et dic, a la botiga els he vist a més de 6... Ja està bé de prendre el pèl a la gent.

      Elimina
    2. he, he, he... molt bona XeXu!!! M'alegro molt que et vagi bé pels teus treballs...

      Elimina
    3. Jo també me n'alegro que això et vagi bé per les teves manualitats. Del que no me n'alegro igual és que tan alegrement titllis de lladres als altres botiguers no xinesos. Sé per experiència que el preu de venda d'un producte pot dependre de moltes coses però gairebé mai de les ganes del botiguer de robar als clients.

      Elimina
    4. Ostres, MAC, tens tota, tota la raó... M'he explicat molt malament, em sap greu. Jo sé el que tenia al cap quan he dit això de "lladres" i estava pensant en unes coses molt concretes, però tal com ha quedat el comentari és totalment injust, per tant, m'explicaré :-)

      Ja sé que aquests xinesos compren les coses directament de fabricants, que compren en quantitats bestials i que això els hi fa el preu més econòmic, que moltes coses les porten del seu país on la ma d'obra no rep precisament un tracte excel·lent. Això fa que, al principi, quan es van posar "de moda" aquestes botigues jo hi estava en contra. A part que no em refiava gens ni mica de la qualitat, tot s'ha de dir (i, de fet, en algunes coses, seguiria sense refiar-me'n massa)

      El meu "lladres" que m'ha sortit del cor, ho reconec, anava just per l'altre banda de la situació. El típic botiguer que sap que aquells productes només els té ell i s'aprofita posant uns preus exageradíssims. I això jo ho he viscut concretament en aquest àmbit de les manualitats en una forma que et quedaries parat (em refereixo a petites "tanques" per polseres, arracades, boletes de metall, etc. Fins fa molt poc, a Reus només hi havia aquesta botiga que anomenaré "Z" ... i cobra el que li dona la gana.

      Exemple:
      - Un mini mussolet de metall petit, petit... que deu fer 1 cm x 1,5 cm. i que jo poso penjant a algunes polseres... A la botiga "Z" 35 cèntims. Només es pot comprar "per unitats.
      - El mes passat va obrir una botiga nova (botiga catalana, estil català) Tenen els MATEIXOS mussolets: una bosseta amb una dotzena 2 Eur... Surt a 16,6 cèntims el mussolet.

      Un altre exemple:
      - Unes boletes petitones, molt petitones, platejades, que jo poso una a banda i banda del mussolet ;-) A la botiga "Z" les venen per unitats a 10 cèntims.
      - A la botiga nova... una bossa amb 40 boletes, 1 Eur... 2,5 cèntims una, QUATRE VEGADES MENYS!!

      Però anem a un producte no tan "restringit". Quelcom que es pot trobar a altres llocs, com merceries... Quatre botigues, les quatre "legals". El producte és un cordonet anomenat cua de ratolí

      - A la botiga de manualitats "Z": 85 cèntims el metre.
      - A la merceria "X": 65 cèntims el metre.
      - A la merceria "W": 65 cèntims el metre.
      - A la botiga de bricolage: 35 cèntims el metre. Si et quedes un rotllo de 25 metres, 7 eur.... 28 cèntims el metre.

      Jo no tot ho compro als xinos, ni molt menys... a vegades es nota a simple vista que és més bo el de les botigues tradicionals (de fet, la majoria de coses les comprava a la ditxosa "Z" fins que ha obert aquesta nova). Ara bé, una bona tongada de xinesos els hi convé als de la Botiga "Z"... que s'han estat aprofitant d'una manera, crec jo, exageradíssima... Anar allí, comprar les boletes una a una, els "brillantets" un a un... i veure que t'emportes gairebe res i el total puja un ronyó...

      Ara bé, de fet, la que no pot dir res de res sóc jo, que vaig "por ahí" venent sense cap permís, ni llicència... però bé, això ja seria un altre tema :-)

      Elimina
    5. Era de justícia perquè, les coses són com són... igual que penso que els de la botiga "Z" porten molt de temps esprement la gent i gaudint d'un monopoli que esgarrifa i ja era hora que això acabés d'una vegada, també he de dir -i és ben cert- que sóc una defensora total de la petita botiga de barri i que, cada vegada que en tanquen una -massa sovint- em sap greu i me'n recordo dels dependents i penso en la gent que haurà perdut la feina...

      Ara mateix, estic preocupada perquè han obert dues botigues, bastant properes i les dues sobre "perfums"... i ja està!... Pel que sembla, tenen diferents aromes i et preparen un perfum al teu gust... De veritat hi ha mercat per això? La idea no és gens dolenta, però com a complement a altres coses... Com pots obrir un negoci i dedicar-te NOMÉS a fer això? Doncs res, que ja estic patint per aquests botiguers....

      Elimina
  2. Tens motius per estar contenta, jo hi compro les espelmes perquè, com en faig servir moltes, em surten molt a compte. ;)

    Bessets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiiiii vaig veure una gran varietat d'espelmetes... Grans, mitjanes, petites, de diferents formes i colors... ;-))

      Elimina
  3. i tant tenen de tot! i a més també tenen estelades....

    ResponElimina
    Respostes
    1. També, també ;-) I paper d'embolicar regals amb l'estelada blava, l'estelada groga i l'ase català :-DD

      Elimina