EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

diumenge, 27 d’abril del 2014

Manualitats indepes

Darrerament hi ha un tipus de manualitat que em crida molt l'atenció. Es diu SCRAPBOOKING, ja en vaig posar un exemple al blog gran, amb una mena de llibretes de records on "tot s'hi val": dibuixar, pintar, posar fotos, enganxines, cintes de colors, un bitllet d'autobús, l'entrada del cinema, botons, perletes, un posa gots de la cafeteria on has passat una magnífica tarda...



La idea m'encanta... el que passa és que, com en totes les coses, hi ha diferents "estadis" (per no dir "categories" que queda molt lleig) i, per fer les coses més boniques, hi ha empreses que treuen papers decorats (preciosos), enganxines, tintes, segells, maquinetes "troqueladores" (que encara no he trobat la paraula que m'agradi en català)... fins i tot hi ha gent que es compra les seves pròpies enquadernadores!! (Jo també ho faria si pogués hehehe)

En aquesta vida hi ha de tot i, en algunes botigues, es poden trobar materials d'aquests però molt més bé de preu i mentiria si no reconegués que tinc una bona col·lecció de troqueladores (algunes diminutes, comprades als "xinos" per 0,75 Eur.) que fan una perforació amb forma de petit cor, de trèvol... A l'Abacus també vaig comprar un segell molt gran que em va servir per decorar la base dels punts de llibre lexicogràfics (a un preu bastant més baix que a una botiga especialitzada) i el millor són les enganxines amb abecedaris per posar títols, que als "xinos", per 0,80 Eur. en tens una bosseta amb 10 fulletes... un munt de lletres!!



Però fins que no arriba el moment de poder-me comprar la col·lecció complerta de tintes, papers, tisores, màquines de calor per assecats ràpids i totes maquinetes que voldria, passo les estones mirant tutorials per veure com ho fan, mirant dissenys de papers, tipus de segells...

Sí, ja sé que m'estic enrotllant molt... ja arribo on volia, ja arribo...

Aquesta afició fa poc que ha arribat a Catalunya (que s'hagi popularitzat, posem un parell d'anys com a molt) però als Estats Units fa molt més (igual que va passar amb el patchwork, per exemple). La meva amiga Vero, que va viure tres anys a Texas, fa 10 anys ja em parlava d'scrapbooking i jo no tenia ni idea de a què es referia.

Això ho dic perquè la majoria de marques de papers, tintes, etc. venen dels Estats Units... Les etiquetes (Happy Birthday, Notes, Holidays, Dance like nobody is watching, Remember, Dreams... ) sempre són en anglès... Les mides no són en centímetres, són en polzades (ja en vaig aprenent).


Sí... arriben dels Estats Units... Hi ha moltes fulles decorades dedicades a "Be my Valentine", a "Halloween", al Dia d'acció de gràcies... i medeixen 12 x 12 polzades

Aquests papers decorats poden tenir de tot... flors, papallones, tasses de te, models d'escriptura, cors, sanefes...

I, per fi arribo on volia... TAMBÉ HI POTS TROBAR MAPES!! (poden quedar molt bé per folrar un quadern, per exemple) I, a la Col·lecció "Reflections" de la Casa Echo Park, he trobat una fulla decorada amb AQUEST MAPA!!


Oh, Yeah!!

La Companyia Echo Park és de West Orem Utah

8 comentaris:

  1. tot molt xulo! m'esperava troba alguna estelada la veritat....com que deia indepes.....ves dec estar obsedida!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona, no hi ha una estelada hehehehe... però que una empresa dels Estats Units triï per posar a un disseny de paper un mapa on Catalunya, València i les Illes són de diferent color que Espanya, a mi m'ha fet molta gràcia! ;-))

      Elimina
  2. Dona, s'ha de reconèixer que és molt millor que una estelada.... quina ilu que faria que fos així!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que fa molt de goig, CARME? Aquest mapa serà meu algun dia, com que em dic Assumpta!! ;-)))

      Elimina
  3. Bé, el mapa molt bé, tot i que jo sóc més de Catalunya que de Països Catalans, la veritat. Però ja que ens has explicat tantes coses (Assumptastyle) per arribar fins aquí, jo també les comento. És el post més llarg del Petit Blog, o poc li deu faltar! Ja ens havies parlat d'aquesta afició del scrapbooking, però la idea que me'n vaig fer era molt més artesanal. Com passa amb tot, quan una activitat es popularitza, hi ha qui veu possibilitat de fer negoci i estandarditza els protocols generant patrons que et faciliten la feina. I per mi això fa perdre la gràcia completament. Si tens totes les eines per fer un scrapbook, quina gràcia té? A més, enganxar coses en llibretes sempre s'ha fet, no cal que ens ho diguin els iankis. Però bé, ja saps que jo de manualitats n'entenc tant com de neurocirurgia, probablement estigui equivocat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tractes un tema molt, molt, molt interessant... Bé, anem a pams... ;-)

      PRÈVIA: Jo també sóc més de Catalunya que de Països Catalans (entre altres coses perquè em sembla que els altres no estan gens per la labor... mentre a València el PP tregui majoria absoluta està clar que no els interessa... per tant, que facin el que vulguin)... però el mapa m'ha encantat ;-))

      Després de la prèvia dir-te que jo em "debateixo" (verb inventat per mi) entre la versió artesanal i més autèntica d'aquesta mena de collages artístics i la part "caprici" que fa que, quan veus aquests papers tan bonics, aquestes eines que retallen en forma de papallona, etc., pensis que, amb tot això, et quedarà una obra molt més reeixida... però ja et dic... també penso -i m'atrau molt- la idea de reciclar altres papers, materials, etc. i em fa gràcia comprar-me unes enganxinetes amb forma d'estrelletes i cors als xinos, encara que no siguin marca "tal o qual"...

      Per tant, ja veus... una part de mi et dóna totalment la raó (fins i tot penso que, una exageració de materials comprats li fa perdre la gràcia, com tu has dit), però per l'altre banda, aquests papers decorats estil antic, o uns segells amb abecedaris, unes tintes especials... reconec que em fa molta, molta il·lusió...

      Et posaré un exemple... en vull fer un post al blog gran, però et donaré la primícia hehehe... Aquesta gent que venen material, venen de tot, tisores especials, bolígrafs especials, "pegamentos" especials, llibretes especials... tot és "especial" i va "molt bé"... però té un preu que, ni que t'ho puguis permetre, resulta car... Una de les coses "pitjors", des del meu punt de vista, és la LLIBRETA... Venen llibretes "especials" per fer tot això... quan, justament, el que a mi em fa més gràcia és agafar la llibreta més cutre que trobi i, jo mateixa, decorar-li les tapes, posar-li un títol... Mai de la vida em gastaria LA BESTIESA QUE DEMANEN per una llibreta quan la puc tenir per 1 euro o 2.

      De fet, a casa, ara mateix tinc llibretes per començar perquè, fa temps, quan veia una oferta a algun lloc de paquets de 4 o 5 llibretes, me'n comprava. En aquest moment tinc 3 llibretes mida foli d'unes 80 pàgines cadascuna, marca ENRI, comprades baratíssimes a un Carrefour deu fer quatre o cinc anys (era un paquet de cinc o sis). També en tenia de quartilla però aquestes ja les he acabat.

      I poso l'exemple de la llibreta perquè és el més clar en que, en la meva opinió, la cosa perd tota la gràcia... T'explico:
      Una llibreta de la mida de la meva (del Carrefour) val 22 EURUS!! Sí, sí, ho has llegit bé... Bé, inclou un boli i unes pàgines (unes 20 pàgines, tan sols, moltes de les quals venen predeterminades amb títols per a posar llistes, o dibuixos més algunes enganxines... FATAL!! Creativitat ZERO!! Tothom que es compra la mateixa llibreta té els mateixos dibuixos i les mateixes enganxines.

      Però ara bé la segona part... jo tinc la meva llibreta Enri, amb el seu espiral típic i fulles quadriculades totes iguals... però m'encantaria poder folrar la tapa amb un paper decorat d'aquests "especials"... un, el que jo triï, dels centenars de col·leccions que hi ha (venen fulls "sueltos" de 12 x 12 polzades, que són 30,5 x 30,5 cm... per un preu que oscil·la entre 0,90 i 1,10... i ho faré... i serà el paper que jo triaré... però estaré gastant pels volts d'1 Eur. per folrar la llibreta... i ho estaré comprant a una empresa d'aquestes...

      Per cert,,, no entens gens, gens de NEUROCIRURGIA?... Però... això de "bioquímic" no és de ciències?, segur que hi entens més que jo!! :-P

      Elimina
  4. Ara potser aixafaré una mica la guitarra però aquest no és un mapa pro-independentista, és simplement un mapa que mostra les diverses llengües d'Europa. Tot i així està molt bé, això és cert. ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nooooo m'has aixafat la guitarra!! ;-)) Ja havia vist que era un mapa lingüístic... La que és PRO-INDEPENDENTISTA sóc jo!! :-))
      Un post tan llarg i no em vaig saber explicar... Ho diré de forma més planera: Sempre he pensat que els iankis no tenien ni la menor idea de res d'Europa, per tant, menys de Catalunya (a algun potser li sonarà Barcelona, però igual creu que és la capital de Mèxic) i encara menys -si fos possible- que aquí tenim una llengua pròpia. Veure que han triat com a disseny per posar en un dels seus papers decorats (potser per casualitat) un mapa tan bonic, em va arribar al cor.

      Tu pensa que el fet és que moooooooltes noies i dones americanes (a part de les europees i de la resta del món) hauran comprat aquests papers (hi ha molta afició a l'Scrapbooking) i, si fan com jo, que se'ls miren, remiren, busquen les floretes, les papallonetes, cada detall, si el paper sembla envellit, si sembla nou, etc... igual algú ha tingut curiositat, han buscat una mica (a la Wikipedia) i ara saben que a la part més occidental d'Europa, els catalans existim ;-)))

      Elimina