EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dimecres, 22 d’octubre del 2014

La papereta verda...

En Joan Herrera i la Dolors Camats han dit que només participaran a la consulta del 9N en cas que la papereta sigui de color verd.



13 comentaris:

  1. Si convé marcarem el SÍ, SÍ amb tinta verda.

    ResponElimina
  2. Ni que estigui escrit en tinta biològica i no contaminant, a aquesta gent els ha tocat la grossa amb la baixada de pantalons del president. Ara ja no han de decidir res, un descans per ells.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, XEXU, com tu diguis, tens tota la raó. Iniciativa fa molt bé, L'Herrera i la Camats són uns catalans de primera i en Mas és un desastre, un fracassat i un venut. Tot ho ha fet malament... De fet, crec que enyoro en Montilla. Tu, com a votant d'ERC que li donava suport, també el deus enyorar... Ell treballava tant per la independència de Catalunya!! Era un gust veure ERC donant-li suport.

      Elimina
    2. No cal que et posis a la defensiva, Assumpta. Desconvocar la consulta ha estat una decisió unilateral de CiU que ha agafat per sorpresa els altres, que creien que arribaria al final, almenys fins el dia 9N. Però s'ha fet enrere, d'aquí que s'hagi perdut la unitat, i que ara diguin que no convocaran eleccions (cosa que només pot fer el president) si no hi ha llista única. La llista única és l'única manera que tenen de conservar la cadira. Quan hi ha partits que tenen mentalitat de país i altres mentalitat de partit, la cosa no rutlla. És el moment del país, i qui faci un pas enrere pensant en les conseqüències només vol salvar el cul. Estic molt decebut amb el president i amb CiU. Sé el que ha fet i està molt malament. Només espero que ERC no es deixi enganyar més i faci el que és correcte, i que la CUP segueixi fent-se gran amb aquesta transparència i aquesta mentalitat de país quan cal, i social sempre. Ja saps que no comparteixo les polítiques de CiU, però donava suport al president mentre liderava el procés. Ara ja no el creuré més. No es tracta de que Mas i Junqueras es barallin, és que Mas ha incomplert tots els pactes amb els altres. Sé que no et convenceré de res ni ho pretenc, pots seguir pensant com vulguis, però ens l'han jugada a base de bé. Estava orgullós de tenir un president tan presentable, sobretot en comparació amb el del país veí. Però si és igual de mentider, no ens serveix de gaire.

      Elimina
    3. Ah, no he obviat el tema del Montilla, només me n'he oblidat. Quan es donava suport a Montilla per formar govern jo no era militant d'ERC, tot i que sí que els votava. No em sento especialment orgullós d'algunes actuacions del partit quan ha estat al govern, tot i que sempre ha estat de manera molt minoritària. Ara hi ha una altra gent i personalment penso que tenen les idees molt clares. Potser vaig errat, però m'agradaria veure realment ERC prenent les decisions. La gent decidirà en qui confia més a partir d'ara.

      Elimina
    4. Que jo sàpiga el dia 9N hi ha una consulta.

      Sortosament el temps i la perspectiva històrica donarà a tothom el valor que hagi tingut en el camí gens fàcil fins a la independència. De moment qui s'emporta les denúncies, els insults i les amenaces és el President Mas.

      Elimina
    5. De fet m'estic aguantant de respondre com ho faria perquè hauria d'escriure massa i em fa molta mandra. Ho resumiré dient que em resulta ridícul tota la comèdia que esteu muntant per la Consulta o la Nova consulta o la consulta de broma, o de costellada, o el procés participatiu. És patètic. Quan, tothom amb dos dits de front (i tu segur que, com a mínim en tens quatre) sap que el que va suspendre el Tribunal Constitucional era una "Consulta no vinculant i, per tant, SENSE efectes jurídics.

      La "genuïna consulta del 9N" que tant us fa hiperventilar i us provoca aquests atacs d'ansietat, no era pas cap Referèndum vinculant amb la qual cosa, les conseqüències jurídiques d'ambdues són les mateixes, o sigui: cap.

      Al mateix temps, però, també ambdues consultes "la fantàstica" i "la ridícula" tenen les mateixes conseqûències polítiques, o sigui; TOTES les que el Govern -que les convoca- els hi vulgui donar i això, tan senzill d'entendre, tan fàcil i lògic sembla que hi hagi gent que ho vulgui capgirar en benefici propi.

      Si aquest 9N no t'agrada, ho tens molt fàcil: No vagis a votar. Fes com l'Herrera i la Camats que segur que tenen una idea genial per omplir el dia... De fet, amb les teves paraules això seria el més lògic. No anar-hi.

      Tu i els que penseu com tu... no hauríeu d'anar a votar. Estaria molt bé. En Mas hauria fracassat i hauríeu aconseguit el que voleu. Si, de passada, es dóna una imatge internacional que no correspon, és igual.. no passa res, en Junqueras ho arreglarà tot.

      Elimina
  3. Jo penso que evidentment s'ha d'anar a votar... Que Iniciativa fa el pena... Que TOTS els partits s'estan comportant de manera egoista mirant per ells i no pas pel país i que si no s'espavilen, la CUP arrasarà i es farà amb totes les esquerres, perquè sembla que siguin els únics que tenen les idees clares.

    I crec que si esquerra tornés a pactar amb els tripartits de sempre que fa tant de temps que no saben si van o si vénen, si voten si no voten... Si tenen cap o si tenen peus, o si no tenen ni cap ni peus, jo no la votaria mai més... I ho posomen condicional perquè no espero que passi.



    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic al cent per cent d'acord amb tu CARME, crec que tots els partits polítics (i tots vol dir tots) haurien de ser capaços de fer una mica d'autocrítica. La gent els hi demana unitat i el que fan és aprofundir en el que els separa (que, evidentment, és lògic que hi hagi coses que els separen, sinó no serien partits diferents) que no pas en l'objectiu comú que és la independència.

      Però, saps el què em molesta (per dir-ho finament) del comentari d'en XEXU? Aquesta mena de superioritat amb la que alguns (sortosament només alguns) votants d'Esquerra parlen als Convergents, com si ells fossin els "pata negra" i els demés una mena d'arreplegats que s'han trobat pel camí... i, benvolgut XEXU, quan tu encara no havies nascut, o, si havies nascut anaves amb bolquers, jo ja em barallava a una comissaria de policia exigint que em posessin el meu nom en català al DNI... no sé si ho entens. Així que, lliçons de "bon català" poquetes, eh?

      Dir que el President Mas s'ha baixat els pantalons és una solemne tonteria, una bestiesa pròpia del Joan Herrera, per exemple, que li té una tírria personal per alguna cosa que desconec.

      Jo vaig posar aquest post en to d'humor... La meva idea era remarcar la posició tan il·lògica d'Iniciativa (que vota a en qualsevol "multireferèndum d'estar per casa en els que la gent no sap ni de què va ni què es pregunta, però és "massa fi" per votar a una consulta convocada pel Govern de la Generalitat... i em vaig trobar amb una resposta despectiva i superba que em va molestar moltíssim.

      Elimina
    2. És un post amb un toc d'humor molt correcte ... així me l'he pres i l'he trobat encertat, Assumpta...

      Jo no m'he considerat mai lligada a cap partit i m'ho miro tot des de fora, com a ciutadana rasa, he votat esquerra sempre i he votat en Mas, l'últim cop, per raons independentistes i de país. No m'agrada gens l'expressió de baixar-se els pantalons, perquè a mi no em sembla ( gens ni mica) que això és el que ha fer, en Mas. Però gens de gens. Que a mi m'hagués agradat la desobediència civil, doncs així en principi potser sí. Però esquivar d'aquesta manera les lleis injustes espanyoles, també em sembla molt correcte. I tot aquest "desencís" i "decepció" de les esquerres em sona tan fals!!! I sobretot tan perillós per la independència, que no m'ho puc ni creure... rectifiquen, ara, ara sí... quan ja han esverat el personal i n'han desanimat uns quants per anar a votar. Crec que l'autocrítica brilla per la seva absència a tot arreu, a tots els partits. I l'afany de protagonisme i el "jo sóc més guapo" I sobretot la típica excusa de pati d'escola, sempre són els altres... "Ha sigut ell"





      Elimina
    3. Una vegada més, coincideixo amb tu, CARME...

      De fet, i no em sap gens de greu "confessar-ho", un cop es va saber que el TC havia fet el que tots sabíem que faria, jo pensava que es deixarien passar uns dies per (una possibilitat entre un bilió) treien la suspensió (entre altres coses perquè la Llei de consultes és absolutament legal... els dubtes podrien recaure sobre el decret, amb la pregunta en qüestió, però impugnar la Llei és una solemne burrada)... així doncs, passaven els dies i jo creia que hi havia dues opcions. La primera era la desobediència que no m'acabava de fer el pes perquè no veia que pogués arribar fins al final i l'altre era, passats uns dies, dir "bé, han passat els terminis segons la Llei, ja no es poden seguir tots els passos, per tant la consulta queda anul·lada i que, en el seu lloc, en Mas convoqués directament unes eleccions al Parlament.

      Aquella nit tan llarga en que es va dir que no hi hauria Consulta (segons la Llei impugnada) i que el President faria una compareixença el dia següent a les 10 del matí, jo estava desitjant que convoqués unes autonòmiques (plebiscitàries), aquesta era la opció que em venia al cap... ni per un sol moment vaig pensar que digués que seguiria endavant amb el 9N...

      Quan va dir que hi hauria un altre tipus de consulta, així, sense decret de convocatòria... la meva primera reacció va ser de certa decepció... però va durar molt poc. Ben aviat vaig pensar "ep, això no és una enquesta qualsevol, això ho convoca el Govern"... internacionalment, ja se sabia i s'esperava que a Catalunya passaria quelcom el 9N... i, malgrat la "prohibició", amb una mena de regat, sí que passaria alguna cosa! Sí que votaríem!... Més tard en llegir les declaracions del Jutge Vidal que deia que pràcticament no hi havia diferència entre les dues consultes i qualificava la proposta de "molt intel·ligent" ja em vaig tornar a sentir feliç del tot...

      I llavors va venir la gerra d'aigua freda de les reaccions d'altres partits.

      Sortosament, sembla que els malentesos s'han arreglat i la majoria de la gent està per votar i donar xifres exactes ja de persones que estan convençudes del que volen: La independència.

      Diu en Fernando Ònega que, evidentment, no vol la independència de Catalunya "I l’opinió internacional, que no té per què entrar en subtileses jurídiques, en traurà la conclusió que Catalunya ha fet un gran pas, i en el pitjor dels casos decisiu, cap a la secessió”. Just també el que deia en BASSAS... internacionalment el que es veurà és que la gent va a votar. Urnes plenes. Movilització...

      Ho sento, XEXU, però si tu creus que això és baixar-se els pantalons, estàs molt equivocat.

      Elimina