EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dijous, 9 de juny del 2016

Acords "mutants"

Doncs sí, es veu que en les ments il·luminades d'algunes persones, els acords poden "mutar". La qual cosa és l'excusa més ximple que he sentit mai per justificar que no et dóna la real gana de complir allò que vas pactar.

Quan algú fa un tracte amb algú altre, ambdós queden obligats pel que han decidit com si, entre ells, allò fos llei i és evident que, si ho volen modificar, ho han de fer per acord entre tots dos.

Mutant
Qualsevol estudiant de primer de Dret (o persona amb sentit comú) sap perfectament que un pacte no es pot canviar unilateralment, per voluntat d'una sola de les parts. Canviar-lo és incomplir-lo, o sigui trencar-lo, faltar a la paraula donada.

Ara bé, un pot intentar incomplir un contracte i justificar que el va signar obligat, o que no li van explicar les coses com eren... però dir que un acord ha mutat? És tractar-nos d'imbècils, mentir-nos i, al damunt, riure's de nosaltres.

Encara hi ha gent que pensi que és molt maco dependre de la CUP? Siiiiiii, pobrets, que els hem de respectar (ells tenen la pell molt fina), ells són la garantia que el procés tirarà endavant...

7 comentaris:

  1. Entenc que estiguis enfadada, jo no puc dir que estigui content tampoc, la veritat. Als nostres ulls, la CUP ha incomplert, però probablement als seus no. Les paraules que fan servir són una mica igual. Es van comprometre a donar suport a tot allò que anés relacionat amb la ruptura, sempre i quan tots els altres grups votessin en contra. Segons ells, els pressupostos no són els de trencament, són uns pressupostos autonòmics, i no els accepten. Per nosaltres, són els millors pressupostos possibles amb els diners que tenim, són realistes.

    Això no et convencerà, ja ho sé, i a mi tampoc. Desitjaria que les coses fossin molt més fàcils, però és el que tenim. Sóc partidari de fer les coses poc a poc i bona lletra. Això qui ens ho assegura és ERC, per això confio. Si fos per CDC, estaríem de procés tota la vida, i a mi em cansa. Vull acabar, però la realitat fa que les coses no puguin ser com les vol la CUP, i a més, no tenen majoria per imposar-ho. Però tot i així, tenen la paella pel mànec.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Parlant dels "ulls de la CUP" no sé pas què poden veure aquests ulls fora d'òrbita que "algunes" porten "a vegades". Jo els faria una prova antidoping i, si no la passen, no poden votar.

      Tu, com sempre, aprofitant per carregar contra CDC quan, aquí, l'únic que s'ha sacrificat VERITABLEMENT pel procés es, precisament Convergència, amb gent imputada pel 9-N i amb en Mas cedint una presidència a la qual tenia tot el dret... ERC, mirant i esperant... ("a río revuelto...")

      Elimina
  2. Estic d'acord amb les reflexions, tranquil·les i tranquil·litzadores d'en Xexu.
    Aquells que diuen que perdem un llençol a cada bugada són molt pessimistes. Guanyem noves oportunitats a cada bugada. Les adversitats ens fan més forts. Hem de desconfiar de qui ens vol vendre que tot està fet.
    Seguirem lluitant per la independència.. l'estaca tombarem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, els atacs d'en XEXU a Convergència no em semblen massa tranquils... ell sempre aprofita. En aquest cas encara entén més a la CUP que a Convergència, que està suportant tot el pes i tot el desgast.

      Jo tampoc sóc pessimista, penso que si la gent veritablement vol la independència, ho acabarem aconseguint, i tombarem l'estaca... però la CUP no podrà tenir cap mèrit en tot això, evidentment. :-)

      Elimina
    2. Un aclariment: m'hauria agradat que la CUP sigués coherent amb els compromisos que va fer quan en Mas va fer el pas al costat.
      Em fa ràbia que els que pagaran la deslleialtat de la Cup siguin les polítiques socials que necessitaven els 850 milions que ara es queda Montoro.

      Elimina
  3. Està clar que es pot estar en desacord, però obligar a prorrogar els pressupostos no trobo que sigui una decisió gaire intel·ligent, quan podien fer diferents esmenes, però els pressupostos haguessin tirat endavant, que d’entrada ja eren millor que els anteriors i, amb l’aportació d’esmenes, s’hagueren pogut millorar.
    Als ulls dels que estan en contra del procés, això és una victòria per a ells.
    Perdoneu la intromissió, però és el que veig en aquests moments.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina intromissió, LLUNETA? ;-)) Tu, aquí, ets a casa teva i pots opinar sempre que vulguis... No hi fa res que sigui un tema de política catalana. Faltaria més! Això és obert a tothom!... A més, penso igual que tu... hehehe :-DD

      Són una colla de poca-vergonyes que van totalment a la seva i tant els hi fa si, pel camí, van fent mal. Han fet pinya amb PP i C's... i amb els altres angelets de CSQEP i PSC, que ja no podran dir mai més que estan a favor dels més desfavorits.

      Ens quedem sense un munt de calers amb destinació social i la Conselleria d'afers exteriors queda, en la pràctica, anul·lada.

      Elimina