EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Gaston Leroux, El misteri de la cambra groga

13 comentaris:

  1. He dit algun cop que no he llegit gaires novel·les de detectius? I malgrat to, aquest fragment em resulta familiar i no sé per què...

    Bon vespre, Assumpta! =)

    ResponElimina
  2. Jo no l'he llegit pas, però s'haurà de resoldre el misteri, no? Ens deixaràs així?

    ResponElimina
  3. YÁIZA, Bon vespre, guapa ;-)
    Potser no sigui aquest mateix, potser sigui un altre... Tots els grans autors de novel·les detectivesques tenen el típic crim en que la víctima era sola en una habitació tancada per dins... Aquest, de moment, sembla un cas... "impossible" ;-)


    XEXU, Encara no l'he acabat hehe... és aquell que vaig posar que tenia pròleg, treballs, i mil coses més
    De moment sembla gairebé una cosa "sobrenatural", però, clar, no pot pas ser això. D'alguna manera s'haurà de resoldre :-)
    Aquests dies vaig poc a poc, tinc una mitjana de pàgines llegides fatal. De les 291 pàgines pròpiament dites de la novel·la, vaig per la 172. Quan l'acabi en faré ressenya al blog gran :-)

    ResponElimina
  4. D'aquí segur que en sortiria un bon enigma lateral. ;-D

    ResponElimina
  5. Tot el llibre és un gran ENIGMA, MAC :-)) i d'aquells que semblen impossibles de resoldre... Quan l'acabi en faré la ressenya :-)
    La veritat és que, sense ser una "joia literària", manté l'interès constantment :-DD

    ResponElimina
  6. De fet m'has fet venir ganes de saber-ne més i he llegit que en aquesta obra és on primer apareix "l'enigma de l'habitació tancada" que després tant s'ha fet servir en novel·les de misteri (Sherlock Holmes o en les de Dame Agatha, per exemple).
    No he volgut buscar algun resum on expliquin la solució però el que si he fet, és baixar-me una de les pel·lícules que s'han fet sobre aquesta novel·la. Que també és fer trampa... però no tant. :-))
    Així que quan tu ens expliquis que t'ha semblat el llibre, jo et diré que m'ha semblat la pel·li (és una producció argentina en blanc i negre de 1947... ai!) ;-D

    ResponElimina
  7. MAAAAAC!! si us plau!! l'enllaç!! el vull!! :-DDD

    Quan acabi el llibre em miraré la peli (ni que sigui a trossets que per l'ordinador ufff)

    ResponElimina
  8. No t'ho explico aquí que és una mica complicat. Et faig un mail! ;-)

    ResponElimina
  9. Moltíssimes gràcies, amic MAC! ;-))

    Primer acabaré el llibre i després miraré la pel·lícula que em farà molta gràcia... De totes formes he estat mirant sobre la versió i ja veig que l'actor principal no s'assembla gens al protagonista! Es tracta d'un noi de divuit anys, amb una intel·ligència i una lògica impressionant, amb el cap tot rodonet que es diu Joseph Josephine però li diuen Joseph Rouletabille precisament pel seu cap rodó, malnom que ell té totalment acceptat i pel qual tothom el coneix.
    Però, tot i així, la història ha de ser la mateixa i m'agradarà MOLT poder-la veure :-)))

    Ara falta que sàpiga seguir bé les teves instruccions pas a pas... ja t'ho diré :-)

    ResponElimina
  10. Doncs jo la vaig veure ahir (després del partit del Barça) i es tracta de la còpia d'una gravació en VHS d'una vegada que la van emetre per televisió, això fa que la qualitat del vídeo no sigui molt alta i l'àudio a estones costa de seguir. Tot i així no està malament del tot i la història t'entreté (sense acabar d'enganxar-te) fins el moment de la resolució del misteri (que t'explicaré al final d'aquest comentari), i que em va semblar una mica agafat pels pèls. No he llegit el llibre, però segur que és millor! :-))

    -----

    Que fas llegint això?. Que no saps que no s'expliquen mai els finals dels llibres i de les pel·lícules! :-DD

    ResponElimina
  11. Hehehe ja estic veient la peli... he vist fins al minut 45 i ho he deixat per no avançar-me a res!! ;-))

    Moltíssimes gràcies!! El personatge d'en Rouletabille m'encanta... però algun altre com el pobre Sinclair és totalment diferent i no s'assembla en res... tot i així m'ho passo pipa :-DD

    ResponElimina