EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dilluns, 18 de juny del 2012

Bífidus actius



En relació amb el post del Relat conjunt publicat al "meu altre blog", informo que he tingut curiositat per saber com són realment els bífidus actius aquests... i semblen “ganchitos”!!! De veritat!!!

Aclariment: El que hi ha a la foto són ganchitos i no bífidus, eh? si voleu saber com són els bífidus podeu clicar on posa “ecs”

ECS

11 comentaris:

  1. Són bacteris, pobrets! I per la forma que tenen, es diuen bacils. Els que són rodonets, són cocs. Els ganxitos tenen forma de bacil! Sigui com sigui, pensa que al teu cos tens més cèl·lules bacterianes que humanes... no t'espantis, les teves són més grans!

    ResponElimina
  2. YÁIZA, no, no, t'equivoques, que totes les meves cèl·lules són humanes, de veritat... (bé, jo diria... no sé) :-DDD
    Sí, ja he vist els cocs aquests, semblen boletes de patata ;-))

    ResponElimina
  3. Molt més bonics els bífidus, i tant que sí! I molt més sans, fan coses molt bones al teu organisme, mentre que els ganxitos les fan molt i molt dolentes, sobretot pel que fa a la bàscula. És ben cert el que t'explica la Yáiza, i afegiré que gràcies a ells vivim, i ens protegeixen d'infeccions de bestioles semblants però dolentes. Assumpta, assumeix-ho, sense els bacteris no faríem res de bo, no viuríem! I no és una exageració, sense ells, senzillament, no pot ser.

    ResponElimina
  4. Així... he d'estimar els bacteris, XEXU?... Si vosaltres m'ho dieu, us faré cas, va! :-)))

    ResponElimina
  5. Ah! resulta que són tant bons? :) I a mi que només el nom ja em feia una mica de fàstic! :)

    ResponElimina
  6. CARME, hehehe a mi em passa igual, trobo que haurien de vigilar una mica més amb quins noms posen als bacteris. N'hi ha alguns que no resulten gens apetitosos :-DDD

    ResponElimina
  7. No els estimeu si no voleu, però no els tingueu massa mania. Sense ells no seríem aquí, això ho heu de recordar. Pel que fa a noms, n'hi ha alguns amb uns noms tan macos... ains. Macos per mi, que m'agraden els noms científics de les bèsties.

    ResponElimina
  8. Vaaaa, XEXU, no et facis de pregar!! Quins són aquests noms tan macos? Ara tinc curiositat!! Els Espirils? :-DD

    ResponElimina
  9. Un dia us explicaré (resumidament, ho juro) la història de l'actimel, el producte alimento-sanitari que fa miracles per obra i gràcia del Lactobacillus casei (L.casei, pels amics). Ho vaig descobrir poc després del post dels ganxitos (aquest!) i vaig pensar que s'havia d'explicar...

    ResponElimina
  10. M'agradarà veure què significarà 'resumidament' per la Yáiza, cosa que també valdria per tu, Assumpta.

    El que em refereixo és a noms de bacteris, no a tipus de bacteris. Cada espècie, ja sigui animal, vegetal o de microorganismes, té el seu 'nom científic'. Cada nom és diferent, però les normes per posar-los i escriure'ls són les mateixes sempre, no sé si estàs familiaritzada en això. Així, si et dic Homo sapiens, sabràs que aquest és el nom científic dels humans, almenys d'alguns! No, és broma, de tots. Concretament ara som de la subespècie H. sapiens sapiens. Les normes ja te les explicaré un altre dia, però tu que ets tan deductiva, les pots treure mirant els noms aquests.

    I així com molts animals i plantes tenen tenen noms comuns que fem servir habitualment, els microorganismes no en tenen, i es diuen pel nom científic, i a mi m'encanten aquests, perquè m'encantava la microbiologia. I és clar, com més malcarats són, millor! Alguns que m'agraden, per exemple, són Clostridium botulinum, causant del botulisme, Streptococcus mutans, culpable de que altres bacteris causin les caries de les dents, o el Plasmodium falciparum, que no és un bacteri, és un protozou (ni cas a aquesta distinció) i que causa la malària.

    Ja veus, un món meravellós. Si en vols més, només ho has de demanar! O si no, prova de dir una malaltia infecciosa i ja et diré quina bèstia la provoca, encara que ho pots trobar tu mateixa.

    ResponElimina
  11. YÁIZA, deixa't estar de resums i explica les coses com cal, dona... al detall!! ;-)))
    Ara bé, el que has d'explicar... fa fàstic? Li agafaré mania a l'Actimel? :-DD


    XEXU, Hahahaha "resumidament", en realitat, no significa res. Bé... jo no li trobo cap significat, tan sols és una forma eufemística d'introduir una llarga parrafada ;-))
    Doncs ara em fa llàstima que els microorganismes no tinguin noms comuns. Ho trobo una mica discriminatori, la veritat. Per què els animals i les plantes en poden tenir i els microorganismes no? Perquè són petits?
    I, per cert, aquest de les càries... no es podria eliminar? Destruir-lo i ja està... No??
    Va, anem a buscar noms comuns per aquests pobres bitxets:

    Clostridium botulinum.- Botulet.
    Streptococcus mutans.- Muti.
    Plasmodium falciparum.- Plasfal.

    ResponElimina