EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

dijous, 16 d’agost del 2012

Grans i granadura






Tossuda, tossuda, però ja ho he trobat!! La veritat és que ho sabia, però no ho recordava pas. He estat buscant la tira i ara veig que en
JOTAPÉ ja m'ho havia posat als comentaris del post anterior. Gràcies, JOTAPÉ!! :-)

Vaig aprendre aquesta paraula llegint els llibres de Harry Potter. L’Hermione Granger té una bosseta petita amb aplicacions de granadura, al qual, per mitjà d’un encantament hi cap fins i tot una tenda de campanya ;-)


La paraula “granadura” surt moltes vegades al llarg del text. Sempre que es parla d’aquella bossa és “la bossa de granadura”. Si us hi fixeu bé, la bosseta, que és una cucada, porta aplicacions de boletes... doncs això és la granadura :-)


Fixeu-vos aquí, l'Hermione porta la bosseta a la mà.

8 comentaris:

  1. Ja vaig veure que en Jp ho deia, però com que no he llegit Harry Potter, desconeixia aquesta aplicació de la paraula. Ara, que si ho diu Hermione, va a missa, eh.

    ResponElimina
  2. Apa. Doncs jo com que el vaig llegir en anglès, no recordo pas com es referien a la bosseta. Va, que vaig a buscar-ho! Però no sé ni per on començar, fa temps que el vaig llegir i no sé on localitzar-ho. Alguna pista?

    ResponElimina
  3. XEXU.- Recorda que l'Hermione és la més intel·ligent de tot el grup, la que sap més encanteris, la més estudiosa... Aquesta bosseta m'encantava ;-)))


    YÁIZA.- M'encanta que em facis aquesta pregunta hehehe
    Recorda el llibre que comença amb el casament del germà d'en Ron amb la Fleur Delacour. Tothom ja sap que Voldemort ha tornat, hi ha moltes mesures de seguretat... L'Hermione, que està convidada -és clar- va tota bonica i porta aquesta petita bosseta (com si fos una bosseta de cerimònia)

    "Hermione Granger owned a small, purple, beaded handbag"

    La paraula BEADED és la que ens indica que portava boletes i aplicacions d'aquest tipus :-))

    En català ho van traduir tota l'estona per "La bossa de granadura" i a mi em feia molta gràcia.

    Recordes que, quan arriben els Cavallers de la Mort (per a tu Death Eaters) i tothom escapa, poden canviar-se de roba i tot perquè l'Hermione porta roba de recanvi per a tots tres (Ron, Harry i ella) dins la bosseta de granadura.
    Durant tot l'estiu ha estat seleccionant llibres també per endur-se (els que els hi puguin fer més servei)
    I fins i tot, porta una tenda de campanya que, si no recordo malament, igual és la mateixa que tenien quan el Campionat Mundial de Quidditch... però això ja no n'estic segura... Ui! Els hauré de rellegir :-DD

    ResponElimina
  4. Ah, perdó... El llibre és el de les Relíquies de la Mort :-))

    ResponElimina
  5. Uau Assumpta! i tot això havent-los llegit tant sols una vegada?
    I jo que em creia fan de la saga Potter! He llegit tots els llibres, m'he mirat i remirat les pel·lícules i encara que sabia de quina bossa parlaves, no recordava que l'anomenessin així.
    M'has deixat :o :0 :O

    Ara se m'ha despertat el cuc ... on ets relíquies de la mort?

    ResponElimina
  6. DRAPAIRE DE MOTS.- Noooooo!! ;-)) Els he llegit TOTS dues vegades. La primera quan anaven sortint (Que la meva germana va descobrir-los per casualitat quan encara no hi havia el "boom" deu fer uns tretze anys) i, després, fa uns tres anys, els vàrem rellegir tots: la meva germana, una amiga meva, la seva cosina i jo... vàrem començar pel primer i, poc a poc, anàvem comentant per mail... fins arribar al darrer :-))

    També he vist TOTES les pel·lícules, tant al cinema com, després, per la tele o en DVD (en DVD a casa aquesta amiga que dic, que preparava un bon berenar i ens ho passàvem pipa!!) ;-)))

    ResponElimina
  7. Hahaha! Ja ho recordo, Assumpta, ja! Jo el setè només l'he llegit un sol cop i en anglès. Ja ho sé, fatal, indigna d'una súper fan de Harry Potter com jo. Algun dia hi tornaré, però ara tinc molta feina!

    Doncs la paraula en anglès és una d'aquelles tantes que no vaig entendre i que no em va semblar prou important com per buscar-ne el significat!

    ResponElimina
  8. YÁIZA.- Què bons són aquests llibres!! Quins bons moments llegint-los!! :-))
    Si algun dia vols fer una relectura, ja saps :-DDD

    ResponElimina