EL DRET A DECIDIR D'UN POBLE ÉS L'EXERCICI DE LA DEMOCRÀCIA EN ESTAT PUR. A QUI FA POR AIXÒ?

divendres, 24 d’agost del 2012

Tècnicament ja no tenim onada de calor...

Diuen que “tècnicament” l’onada de calor ja ha passat, però que ens espera una nit terriblement xafogosa... O sigui, que farà una calor insuportable però no serà una “onada de calor”... Em sembla ridícul, gairebé burlesc.

Això és com si un metge diu que a un pacient li queden 24 hores de vida. Al cap de 25 hores, el seu cor segueix bategant, el pobre home respira espontàniament... de fet, fins i tot, parla. Quan algú li pregunta al metge que què ha passat, el metge respon:

- No, no, si encara que respiri i parli, TÈCNICAMENT AQUEST HOME ÉS MORT.

Doncs no. Mentre l’home respiri i parli, per molt que digui el metge, és viu.

Com viva és la repulsiva calor que hem d’aguantar...

Si demà arriba una mica de vent del Nord i baixen les temperatures, llavors ja podrem dir que l’onada de calor ha marxat



Els flocs de neu semblen mandales.

(Post 29 del mes d'agost)

13 comentaris:

  1. JO no sé si és onada o no és onada però DE CALOR , sí que ho és

    ResponElimina
  2. És que sembla que ens prenguin el pèl amb això que l'onada tècnicament ja s'ha acabat... aaaagh!! en aquests moments casa meva és una sauna ufff

    ResponElimina
  3. Et puc donar una millor comparació mèdica, si vols, que potser t'apropa a la meva manera d'entendre el final "tècnic" de l'onada de calor:

    Hi ha casos de pacients que, a causa d'un accident, estan en "mort cerebral": el seu cervell mai més de la vida despertarà, ja sigui per una cosa tan òbvia com una secció del tronc de l'encèfal (més amunt de la medul·la) que desconnecta el cervell de la resta del cos, com per altres motius més complicats d'explicar. Malgrat tot, la resta de l'organisme pot estar intacte i el cor segueix bategant i els pulmons respiren. Clar que amb el cervell mort és una situació purament transitòria, així que el pacient està "mèdicament" mort, malgrat que el seu cor bategui i els pulmons funcionin. Per cert, en aquests casos són excel·lents donants d'òrgans.

    ResponElimina
  4. Home, en ciència no hi ha res exacte. Els metges donen un temps de vida, però no encerten el minut concret que algú palma. Però total, si dura un dia més però palma igual, realment podem dir que està mort, o que ho estarà d'un moment a l'altre, si vols.

    A mi això de les onades de calor em sona a manera de parlar. Suposo que algun motiu deuen tenir per anomenar-la així, però jo la setmana passada, quan se suposava que no estàvem en plena ona, em moria igual. I aquesta setmana ja no discrimino, em moro tan amb 30ºC com amb 35ºC. Per mi com si li volen dir 'primavera de mentideta', collons, jo del 20 de maig al 20 d'octubre podria exiliar-me a plutó i seria més feliç. Etiquetes als posts, avui feia una calor de collons, i demà farà una calor de collons. I passat i l'altre, encara que plogui i pedregui. Serà que estem a l'estiu?

    ResponElimina
  5. Doncs això és el que jo dic, XEXU, que reconeguin que s'han EQUIVOCAT i que l'onada aquesta no va marxar dijous per la tarda "tècnicament", sinó que marxarà diumenge (per exemple)... Però ells, per tal de no reconèixer la pifia, diuen "tècnicament l'onada de calor ja ha passat però ens esperen dues nits terriblement xafogoses"... a veure, en què quedem? Si trobes la forma d'exiliar-se a Plutó, si us plau, avisa'm, que en Josep Lluís i jo ens apuntem ;-))

    No, no, YÁIZA, ja sabia que em diries això... però el MEU pacient parla i tot... és viu i ben viu... igual que l'onada de calor que, desgraciadament és viva :-DD

    ResponElimina
  6. No sé quins homes del temps has sentit, però jo he llegit que la cosa acaba demà dissabte, amb unes tempestes, al diari Ara ho diu fa dies. I ahir a la mitja part del partit van dir que s'acabava demà, però que això no volia dir que deixaria de fer calor, que en faria, però no tanta. El que em sembla a mi és que estàs molt cansada de la calor i sembla que busquis culpables. Per més que ens queixem no farem que faci més calor. I creu-me que a mi em rebenta això, no ho suporto de cap manera, però ja et dic que miro de no capficar-m'hi, perquè pensar-hi tota l'estona és pitjor. Ja passarà, a la tardor cada cop li falta menys.

    ResponElimina
  7. Ara vinc de llegir que l'ona de calor es defineix per la presència d'una massa d'aire sec i calent en un territori. Potser és que aquesta massa ja no els surt als mapes meteorològics, però... calor en fa igual. És que és agost... Jo també havia sentit que l'onada acabava demà amb unes tempestes i tal. Esperem que sigui cert i que refresqui ni que sigui una mica!

    ResponElimina
  8. A veure, YÁIZA i XEXU, si heu sentit a dir que l'ONADA ACABAVA DEMÀ, llavors jo deliro...

    Jo estic sentint des d'ahir per la nit per TV3 (i per això protesto) que TÈCNICAMENT L'ONADA DE CALOR JA S'HA ACABAT... i dic que això és una presa de pèl... i que m'és igual si tècnicament o no tècnicament... que jo sóc una persona normal i no tinc estudis en Climatologia i la teoria m'importa menys que res. A mi, si em diuen que l'onada de calor s'ha acabat, jo esperaré una baixada (ni que sigui lleu) de les temperatures, i mentre les temperatures no baixin, no em crec que s'hagi acabat l'onada de calor... Això del final TÈCNIC de l'onada em sona a burla.

    ResponElimina
  9. això és d'avui a les 9 del matí:

    "L'episodi d'onada de calor ha finalitzat després de 7 dies de durada, segons ha confirmat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)."

    I ahir per la nit ja ho deien...

    ResponElimina
  10. Aquí et deixo vàries notícies de l'Ara que en parlen:
    http://www.ara.cat/cercador/?text=onada+de+calor

    Per la resta, abandono la discussió perquè tenim formes diferents d'entendre-ho. A mi que els homes del temps ho hagin expressat així no em molesta i crec entendre el propòsit amb què han utilitzat aquesta frase. Al cap i a la fi, només és una frase.

    ResponElimina
  11. A mi sí que em molesta que ho expressin així. A mi, que estic angoixada, que em costa respirar, que em canso, que PATEIXO amb aquest temps fastigós, quan em diuen que marxa l'onada de calor penso que es notarà, que em sentiré millor... i que després em diguin que ha marxat TÈCNICAMENT, però que ens queden dos dies d'intensa xafogor, em venen ganes d'agafar-los, portar-los a la sauna de casa meva i anar jo a la seva amb l'aire condicionat que -segur- que tenen.

    No vull que em donin lliçons de meteorologia, vull que m'expliquin què passarà... i fent jocs de paraules, jo penso que m'han enganyat.

    Igual com quan diuen "les temperatures baixaran deu graus... al Pirineu"... per favor!!! Què parlin de zones habitades on la gent intenta viure... Que no ens facin agafar falses esperances...

    "Finalment han baixat 10 graus al Pirineu, però al litoral i prelitoral la baixada ha estat pràcticament inapreciable"

    ResponElimina
  12. Ui et veig molt acalorada!
    No et preocupis dona, si jo ja no miro el temps, perquè està comprovat que la majoria de meteoròlegs quan parlen de les illes ni saben on són!!
    Ahir a la tarda, el meu cos va dir prou. Solució, intentar dormir per no suportar la xafagor que era bestial. Al final m´he passat part de la tarda i part de la nit, dormint a estonetes. Això si, quan despertava,semblava sortida de la dutxa!!
    Ara mateix, gairabé les deu del matí, un sol impressionant, 32º dintre casa (això que he mig-dormit amb totes les finestres obertes) i res ha canviat, bufff!!

    T´entenc perfectament. ;)

    Bon dia nina!!

    ResponElimina
  13. Ai, LLUNETA, 32º dins de casa!!! No m'estranya que l'única solució sigui anar-se entrar en aquesta mena d'estat letàrgic... Pobreta!!

    A casa estàvem a 29,5º, però, va ser dir que s'havia acabat l'onada de calor i ja hem passat dels 30º... I sí, sí, jo també tinc totes les finestres obertes...

    T'envio una abraçada virtual molt forta, que aquestes no fan calor ;-)))

    ResponElimina